Sült cékla
Sült cékla
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db cékla
- oregánó
- színes bors
- só
- 1/2 citrom leve
- 1 ek méz
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A céklát jó alaposan megmossuk, és négyfelé vágjuk.
Egy jénai tálba egymásmellé helyezzük, majd ízlés szerint megszórjuk oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól kikeverjük, majd a céklák tetejére kanalazzuk.
A jénai tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. Még melegen megpucoljuk.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olíva olajjal meglocsoljuk.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept