Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Segíti az elalvást, és puhává varázsolja a bőrt: hidratáló, zabtejes krémtusfürdőt teszteltünk »

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész kacsa
  • 2 kis fej káposzta
  • 3 zsemle
  • tej
  • 2 evőkanál zsiradék
  • liszt
  • 2 tojás
  • 4 dkg élesztő
Recept idők

Elkészítés:

Az egész kacsát sütőben megsütjük ízlés szerint.
A párolt káposztát hagyományos módon elkészítjük.
Knédli: A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, és a zsiradékban megpirítjuk. Ezután leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy órát állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát a tejjel. Ekkor ütjük bele a tojásokat, a sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Könnyebb lesz a gombócunk, ha 1 dkg élesztőt is morzsolunk a tejbe, és azzal dagasztjuk be a tésztát. A megkelt tésztát hosszúkás cipóba formázva kizsírozott konyharuhába csomagoljuk. Két végét átkötjük, és bő, sós, forró vízben 20-30 percig főzzük. Tálalás előtt a ruhából kicsomagoljuk, és éles késsel vagy cérnaszállal ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Ezt is szeretjük