Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával
Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész kacsa
- 2 kis fej káposzta
- 3 zsemle
- tej
- 2 evőkanál zsiradék
- liszt
- 2 tojás
- só
- 4 dkg élesztő
Elkészítés:
Az egész kacsát sütőben megsütjük ízlés szerint.
A párolt káposztát hagyományos módon elkészítjük.
Knédli: A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, és a zsiradékban megpirítjuk. Ezután leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy órát állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát a tejjel. Ekkor ütjük bele a tojásokat, a sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Könnyebb lesz a gombócunk, ha 1 dkg élesztőt is morzsolunk a tejbe, és azzal dagasztjuk be a tésztát. A megkelt tésztát hosszúkás cipóba formázva kizsírozott konyharuhába csomagoljuk. Két végét átkötjük, és bő, sós, forró vízben 20-30 percig főzzük. Tálalás előtt a ruhából kicsomagoljuk, és éles késsel vagy cérnaszállal ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept