Valódi kolumbiai krumplileves

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valódi kolumbiai krumplileves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db krumpli
  • 3 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • tárkony
  • 1 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és szintén kisebb darabokra felvágjuk.

Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük a levest, még minden hozzávaló megpuhul.

Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforraljuk, és pár percig még együtt főzzük.
Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ezt is szeretjük