Brokkolis-kukoricás tejszínes tészta

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Így eltorzították Kylie Jenner arcát: furcsa képek jelentek meg róla egy magazinban »

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolis-kukoricás tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g száraz tészta (vagy frissen gyúrt tészta)- én gyúrtam a tésztát
  • 300 g brokkolirózsa
  • 1 doboz konzervkukorica - leszűrve és leöblítve
  • 50 g vaj
  • 200 ml tej
  • 200 g cheddar sajt lereszelve(aki nem szereti,az bármilyen más sajtot tehet bele)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük.(Nem teljesen puhára, hogy a sütésnél ne málljon szét!!) A brokkolirózsákat egy másik lábosban ugyancsak forró vízben megpároljuk. Mikor megfőttek, mindkettőt leszűrjük.
Közben a vajat egy közepes méretű lábasban fölolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejet. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beleszórjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt felolvad.
A mártást visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tésztát, a brokkolit, a leszűrt kukoricát és az egészet összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba tesszük, a tetejét még megszórhatjuk reszelt sajttal, és közepes lángon pirosra sütjük.

1
2
Ezt is szeretjük