Brokkolis-kukoricás tejszínes tészta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolis-kukoricás tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g száraz tészta (vagy frissen gyúrt tészta)- én gyúrtam a tésztát
  • 300 g brokkolirózsa
  • 1 doboz konzervkukorica - leszűrve és leöblítve
  • 50 g vaj
  • 200 ml tej
  • 200 g cheddar sajt lereszelve(aki nem szereti,az bármilyen más sajtot tehet bele)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük.(Nem teljesen puhára, hogy a sütésnél ne málljon szét!!) A brokkolirózsákat egy másik lábosban ugyancsak forró vízben megpároljuk. Mikor megfőttek, mindkettőt leszűrjük.
Közben a vajat egy közepes méretű lábasban fölolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejet. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és beleszórjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt felolvad.
A mártást visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tésztát, a brokkolit, a leszűrt kukoricát és az egészet összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba tesszük, a tetejét még megszórhatjuk reszelt sajttal, és közepes lángon pirosra sütjük.

1
2
Ezt is szeretjük