4 gyors magyaros vacsora
Gondban vagy, hogy mi legyen a vacsora? Ha szeretnéd jóllakatni a családot, és kipihenni a hét első napjának fáradalmait, akkor készítsd el ezeket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brassói csirkezúza

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkezúza
  • 60 dkg főtt burgonya
  • 1 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • törött bors

A megtisztított, megmosott csirkezúzát sózott vízben főzd puhára, és szűrd le. A burgonyát héjában főzd meg, tisztítsd meg, és vágd karikára.

Serpenyőben melegíts olajat, az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zúzát.

Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítsd, és 1-2 percig pirítsd. Ekkor tedd bele a burgonyát, és ügyelve arra, hogy ne törjön össze, süsd pirosra.

Bakonyi csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • őrölt paprika
  • őrölt bors

A húst vágd kisujjnyi vastag, 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra
vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá
a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a
megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd,
borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts
alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is
elpárolgott, a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig, majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.

Kolbászos krumplikazal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg főtt sonka
  • 10 dkg császárhús
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt
  • diónyi vaj
  • bors

A krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn, és - apránként szórva - keverd hozzá a lisztet. A kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a sonkát és a császárhúst vágd apró kockákra. A húsféléket az elhabart tojással add a burgonyához, és jól keverd össze, sózd, borsozd. A masszát terítsd egy vajjal kikent tűzálló tál aljába, és előmelegített sütőben, erős tűzön süsd, míg a teteje jól
meg nem pirul.

Bácskai gombás rizs

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg gomba
  • 4 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • vaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, és az egészet párold néhány percig. Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majoránnát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel, és az ételt párold puhára.

Ezt is szeretjük