4 hipergyors tészta vacsorára
A tészta laktató, és mindenki szereti. Tedd fel főni a tésztát, állítsd össze a szószt, és hamarosan tálalhatod a családnak a vacsorát.
Pikáns bolognai
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg spagetti
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg paprikás szalámi
- 1 húsos kaliforniai paprika
- 1 konzerv paradicsompüré
- 1 nagy fej hagyma
- 5 marék zöldborsó
- só
- bors
- chili
Tedd fel főni a tésztát. A hagymát hámozd meg, vágd karikákra, kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a szalonnát és a szalámit, öntsd fel kevés vízzel, és kicsit párold át.
Add hozzá a többi hozzávalót is. A paradicsompürét előtte hígítsd fel vízzel. Ízesítsd, és addig főzd, amíg a darált hús is megfő. Külön tálald a szószt és a tésztát.
Cukkínis-tökös spagetti
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 1 db csirkemellfilé
- 1 db cukkíni
- 3-4 szelet sütőtök
- 1 db paradicsom
- 30 dkg spagetti
- 5 dkg vaj
- 1 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
A spagettit lobogó, forró vízben tedd fel főni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Kevergetve jól süsd át. Add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott tököt és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel, majd forrald össze 1 dl főzőtejszínnel. Egy-két csepp citromlével savanyítható. Ha kész, keverd össze a meleg spagettivel.
Gombás, szárított paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 5-6 szem szárított paradicsom
- 20 dkg gomba
- 5-6 bazsalikomlevél
- 2 dl tejszín
- 1 kisebb fej hagyma
- egy csapott evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- 20 dkg sajt
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. A hagymát vágd apró kockákra, kevés olajon párold üvegesre. Tedd hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a feldarabolt, szárított paradicsomot. Sózd, borsozd. A kockákra vágott gombát keverd hozzá, és addig párold, míg a leve elfő. Ekkor szórd rá a lisztet, jól keverd el, és engedd fel a tejszínnel. 2-3 percig forrald. A kifőtt tészta tetejére merd, és szórd meg reszelt sajttal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Farfalle fűszeres mártással
Hozzávalók:
- 40 dkg farfalle tészta
- 4 dl zöldségleves, lehet kockából
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 4 evőkanál vegyes, friss fűszernövény, snidling, bazsalikom, oregánó, menta
- só, őrölt bors
- szerecsendió
Főzd meg a zöldséglevest. A tésztát tedd fel főni. A zöldséglevest kezdd melegíteni, és szórd bele a sajtokat. Kis lángon folyamatosan kevergetve olvaszd fel őket, majd keverd bele a tejfölt. Melegítsd, de ne forrald fel. Add hozzá a finomra vágott fűszereket, és a mártást sóval, durvára őrölt borssal és szerecsendióval ízesítsd. A frissen főtt tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom