Az isteni májgaluskaleves
Az isteni májgaluskaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál sárgarépa
- 1 db kis karalábé
- 30 dkg gomba
- 30 dkg csirkemáj
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- kevés búzadara
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- pici pirospaprika
- kevés olivaolaj
Elkészítés:
A sárgarépát, karalábét és gombát felszeleteljük kb. egyformára. Majd az olivaolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1,2 liter vízzel.
(Használhatunk 2 db húsleveskockából készült alaplevet is)
Lassú tűzön főzzük kb. 1/2 óráig.
Ezalatt a csirkemájakat megtisztítjuk és lekaparjuk egy kés fokával. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, borsot és a petrezselyemzöldet, pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy még könnyű massza legyen, tehetünk bele 1 evőkanál búzadarát is. Fél órát hagyjuk állni. Amikor a zöldségek megpuhultak, mokkáskanál segítségével apró májgaluskákat szaggatunk a levesbe, 2-3 percig főzzük és máris kész. Nagyon ízletes!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept