Az isteni májgaluskaleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az isteni májgaluskaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szál sárgarépa
  • 1 db kis karalábé
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés búzadara
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pici pirospaprika
  • kevés olivaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát, karalábét és gombát felszeleteljük kb. egyformára. Majd az olivaolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1,2 liter vízzel.
(Használhatunk 2 db húsleveskockából készült alaplevet is)
Lassú tűzön főzzük kb. 1/2 óráig.
Ezalatt a csirkemájakat megtisztítjuk és lekaparjuk egy kés fokával. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, borsot és a petrezselyemzöldet, pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy még könnyű massza legyen, tehetünk bele 1 evőkanál búzadarát is. Fél órát hagyjuk állni. Amikor a zöldségek megpuhultak, mokkáskanál segítségével apró májgaluskákat szaggatunk a levesbe, 2-3 percig főzzük és máris kész. Nagyon ízletes!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük