Mogyorós palacsinta, tonkababos csokival

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mogyorós palacsinta, tonkababos csokival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 3-4 dl tej
  • 2 evőkanál Vénusz olaj + a sütéshez
  • ½ csomag sütőpor
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • tonkabab
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 4 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a tejet és az olajat, majd a lisztet, a darált mogyorót, a kakaóport és a sütőport. Kevés olajon kisütöm a palacsintákat (kb 10 cm átmérőjűre).

A tejszínt forráspontig hevítem egy gyorsforralóban (de nem forralom fel), ráöntöm a csokoládéra és addig keverem, míg el nem olvad. Kevés tonkababot reszelek bele.

A meggyet kimagozom, egy edényben addig főzöm, míg a leve nagyjából elforr, utána hozzáadom a cukrot.

Ezt is szeretjük