Vörösboros lencseleves

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vörösboros lencseleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
  • 0,5 l vörösbor
  • 0,25 kg füstölt főtt tarja
  • 0,25 kg csiperkegomba
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük. A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka. A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét. 15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat. Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.

Ezt is szeretjük