Reform karfiolos pite

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Reform karfiolos pite
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 30 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 g só
- hideg víz
- szezámmag
- lenmag
- _Töltelék_
- 1 fej karfiol
- 6 dl tej
- 6 dkg Vénusz margarin
- 6 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- tetejére fehér és fekete szezámmag, sajt
Elkészítés:
A töltelékhez a margarinból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Közben a karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedve kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a besamelbe és kicsit kihűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a sót, a magokat és hozzáadunk annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe egyik felét belehelyezzük. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és a másik kinyújtott lappal befedjük. A tészta tetejét megkenjük tejjel vagy tejföllel, hogy rátapadjanak a magok és reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Kiváló tízórai a gyerekeknek vagy köretnek hús mellé, de önállóan is megállja a helyét a nap bármely szakában.

Még több recept