Reform karfiolos pite

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reform karfiolos pite

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 30 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 g só
  • hideg víz
  • szezámmag
  • lenmag
  • _Töltelék_
  • 1 fej karfiol
  • 6 dl tej
  • 6 dkg Vénusz margarin
  • 6 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • tetejére fehér és fekete szezámmag, sajt
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a margarinból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Közben a karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedve kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a besamelbe és kicsit kihűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a sót, a magokat és hozzáadunk annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe egyik felét belehelyezzük. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és a másik kinyújtott lappal befedjük. A tészta tetejét megkenjük tejjel vagy tejföllel, hogy rátapadjanak a magok és reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Kiváló tízórai a gyerekeknek vagy köretnek hús mellé, de önállóan is megállja a helyét a nap bármely szakában.

Ezt is szeretjük