Chilis-csokis meggyes alagút

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Chilis-csokis meggyes alagút

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor

Meggyes tészta

  • 14 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl cukros tej
  • 30 dkg liszt

Párizsi krém

  • 30 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 30 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg holland kakaó
  • 1 púpos kávéskanál chili
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk.
A meggyes tésztához 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz. A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.

Párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk. A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig. Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát. Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.

A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcs lekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk, és hűtőben lehűtjük. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.

Ezt is szeretjük