Chilis-csokis meggyes alagút
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Chilis-csokis meggyes alagút
Hozzávalók 6 személyre:
Piskóta
- 4 db tojás
- 4 evőkanál víz
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
Meggyes tészta
- 14 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 tojássárgája
- 1 dkg élesztő
- 1 dl cukros tej
- 30 dkg liszt
Párizsi krém
- 30 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 30 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg holland kakaó
- 1 púpos kávéskanál chili
Elkészítés:
Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk.
A meggyes tésztához 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz. A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.
Párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk. A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig. Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát. Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcs lekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk, és hűtőben lehűtjük. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.

Még több recept