Sajtos puffancs

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos puffancs

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 60 darabhoz
  • 5 dl tej
  • 16 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 teáskanál só
  • 6 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 24 dkg reszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Ez tulajdonképpen egy égetett vagy forrázott tészta (mint a képviselőfánk), sós változatban.
A tejet, a margarint és a sót együtt felforraljuk (egy nagyobb lábasban). Beleöntjük egyszerre a lisztet és addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).
Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük a gépi habverő dagasztóspiráljával. Majd hozzáadjuk a sajtot és ezzel is jól elkeverjük.
Kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat formázunk/nyomunk.
30 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük