Vaníliás piskóta keserű kakaóval
Vaníliás piskóta keserű kakaóval
Hozzávalók 6 személyre
- 6 db tojás
- csipet só
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor+2 evőkanál
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
1.
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéből habot verünk,közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.Amikor kemény a hab,hozzáadjuk a tojás sárgákat,majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
2.
A tejet felforraljuk,beleteszünk 2 evőkanál cukrot,a pudingport,és sűrűre főzzük.
3.Amikor kész a piskóta,óvatosan kettévágjuk,megtöltjük a már kissé kihűlt pudinggal,és a tetejét megszórjuk a kakaóporral.
Különleges ízhatást kapva.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept