Almás-birsalmás rétes

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás-birsalmás rétes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
  • 4 db alma
  • 2 db birsalma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió (vagy búzadara)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat és a birsalmákat meghámozom, lereszelem, és megpárolom, a mézzel és a fahéjjal összekeverem, ezzel a töltelék el is készült.
A felengedett leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, meghintem a dióval (vagy búzadarával), és a hosszabb oldalára halmozom az almatölteléket úgy, hogy a rövidebb oldalakon 1,5-1,5 cm szabadon maradjon, ezeket be is hajtom, majd feltekerem a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A klasszikus rétestésztát nem szívesen használom süteményekhez, az én ízlésemnek száraz, íztelen. A vajas tészta a jolly jokerem.

Ezt is szeretjük