Almás-birsalmás rétes

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás-birsalmás rétes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
  • 4 db alma
  • 2 db birsalma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió (vagy búzadara)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat és a birsalmákat meghámozom, lereszelem, és megpárolom, a mézzel és a fahéjjal összekeverem, ezzel a töltelék el is készült.
A felengedett leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, meghintem a dióval (vagy búzadarával), és a hosszabb oldalára halmozom az almatölteléket úgy, hogy a rövidebb oldalakon 1,5-1,5 cm szabadon maradjon, ezeket be is hajtom, majd feltekerem a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A klasszikus rétestésztát nem szívesen használom süteményekhez, az én ízlésemnek száraz, íztelen. A vajas tészta a jolly jokerem.

Ezt is szeretjük