Almás-birsalmás rétes
Almás-birsalmás rétes
Hozzávalók 8 személyre
- 1 csomag mirelit leveles tészta (500g)
- 4 db alma
- 2 db birsalma
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál darált dió (vagy búzadara)
Elkészítés:
Az almákat és a birsalmákat meghámozom, lereszelem, és megpárolom, a mézzel és a fahéjjal összekeverem, ezzel a töltelék el is készült.
A felengedett leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, meghintem a dióval (vagy búzadarával), és a hosszabb oldalára halmozom az almatölteléket úgy, hogy a rövidebb oldalakon 1,5-1,5 cm szabadon maradjon, ezeket be is hajtom, majd feltekerem a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
A klasszikus rétestésztát nem szívesen használom süteményekhez, az én ízlésemnek száraz, íztelen. A vajas tészta a jolly jokerem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept