Nektarinos müzlitorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nektarinos müzlitorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg csokoládés müzli
  • 20 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 4 dl habtejszín
  • 2 zacskó habfixáló
  • 4 db őszibarack
  • 4 db nektarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A müzlit és az olvasztott vajat összedolgozom, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodom, ez lesz a \"tészta\", Hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon, addig elkészítem a tejszínes réteget. 4 dl hideg habtejszínből két zacskó habfixálóval kemény habot verek, két evőkanálnyi kivételével rásimítom a müzlis rétegre. A kimaradt habot zsákba töltöm, és tetszőleges díszítőelemeket rajzolok belőle a tejszínes rétegre. 2 órára visszateszem a hűtőbe és alufóliával lefedem a tortaformát, hogy a tejszín ne vegye át a hűtő szagát.
2 óra elteltével a megmosott nektarinokat és őszibarackokat feldarabolom. 1 hámozott őszibarackot apró kockákra vágok, egy hámozatlan nektarint gerezdekre, ezeket félreteszem. A többi hámozott gyümölcsdarabot botmixerrel pépesre töröm, egy evőkanál mézzel édesítem, és hozzákeverem az 1 evőkanál zselatint.
Az őszibarack kockákkal tetszőlegesen kirakom a tejszínes réteg tetejét, a zselatinos gyümölcspépet zsákba teszem, és díszítem vele a tejszínes réteget, majd rárakom a nektaringerezdeket.
Alufóliával lefedve 24 órára hűtőbe teszem a kész tortát. Tálalás előtt a tortakarikát leveszem róla, úgy szeletelem, a maradék torta köré pedig ismét visszakapcsolom a tortaforma oldalát, és lefedve teszem vissza a hűtőbe.

Ezt is szeretjük