Nektarinos müzlitorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nektarinos müzlitorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg csokoládés müzli
  • 20 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 4 dl habtejszín
  • 2 zacskó habfixáló
  • 4 db őszibarack
  • 4 db nektarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A müzlit és az olvasztott vajat összedolgozom, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodom, ez lesz a \"tészta\", Hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon, addig elkészítem a tejszínes réteget. 4 dl hideg habtejszínből két zacskó habfixálóval kemény habot verek, két evőkanálnyi kivételével rásimítom a müzlis rétegre. A kimaradt habot zsákba töltöm, és tetszőleges díszítőelemeket rajzolok belőle a tejszínes rétegre. 2 órára visszateszem a hűtőbe és alufóliával lefedem a tortaformát, hogy a tejszín ne vegye át a hűtő szagát.
2 óra elteltével a megmosott nektarinokat és őszibarackokat feldarabolom. 1 hámozott őszibarackot apró kockákra vágok, egy hámozatlan nektarint gerezdekre, ezeket félreteszem. A többi hámozott gyümölcsdarabot botmixerrel pépesre töröm, egy evőkanál mézzel édesítem, és hozzákeverem az 1 evőkanál zselatint.
Az őszibarack kockákkal tetszőlegesen kirakom a tejszínes réteg tetejét, a zselatinos gyümölcspépet zsákba teszem, és díszítem vele a tejszínes réteget, majd rárakom a nektaringerezdeket.
Alufóliával lefedve 24 órára hűtőbe teszem a kész tortát. Tálalás előtt a tortakarikát leveszem róla, úgy szeletelem, a maradék torta köré pedig ismét visszakapcsolom a tortaforma oldalát, és lefedve teszem vissza a hűtőbe.

Ezt is szeretjük