Diétás fahéjas csiga

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diétás fahéjas csiga

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag porélesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 60 dkg liszt

Töltelék

  • 8 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 3 evőkanál őrölt fahéj

Máz

  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone

Rátét

  • dió
  • cukor vagy nádcukor
  • esetleg csoki vagy karamell öntet
Recept idők

Elkészítés:

Összekeverjük a cukrot a langyos tejjel. Beleszórjuk a porélesztőt, majd állni hagyjuk, amíg az élesztő fel nem fut. Hozzáadjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és a lisztet. Egy közepesen lágy, de rugalmas tészta kapunk. Simára dagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

Közben összekeverjük a töltelékhez a barna nádcukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb 55x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. Szorosan felcsavarjuk úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, majd felszeleteljük (4-5 cm-es darabokra). Nagyobb muffin formába helyezzük a szeleteket, lazán letakarjuk folpackkal, majd újrakelesztjük ~30 percig.

200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A diót megpirítjuk egy serpenyőben, ha kész, ledörzsöljük róla a héját, majd apróbb darabokra tördeljük. Nádcukrot karamellizáljuk és belekeverjük a diót. A karamellel elkevert diót szinte azonnal egy sütőpapírral borított vágódeszkára simítjuk.

Amíg a csigák sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón, 1 evőkanálnyi mázat kenünk rájuk. Tetszés szerint megcsorgathatjuk csoki vagy karamellöntettel, megszórjuk pirított, karamellizált diódarabokkal.

1
2
3
Ezt is szeretjük