kakaós csiga

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

kakaós csiga

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 -1,5 dl tej
  • reszelt citromhéj

Töltelék

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • + én még tettem bele 2 evőkanál instant kakaóport

Tetejére

  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.

Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

1
2
Ezt is szeretjük