kakaós csiga

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
kakaós csiga
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 25 dkg liszt
- 4 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
- 3 dkg kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 -1,5 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 5 evőkanál kristálycukor
- + én még tettem bele 2 evőkanál instant kakaóport
Tetejére
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.


Még több recept