Fahéjas lekváros holdak
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Az 52 éves Christy Turlington büszkén viseli ráncait: retusálás nélkül is gyönyörű nő az aktivista szupermodell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
Fahéjas lekváros holdak
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 evőkanál lekvár
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 púpos teáskanál fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem
A tojásokat ketté választom.
A Vénusz margarint robotgéppel habosra keverem, hozzáadom a tojások sárgáit, a cukrokat és a lekvárt is.
Külön tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és a reszelt citrom héját, majd a tojásos masszához adom, illetve a tojásfehérjékből vert kemény habot is óvatosan beleforgatom.
Kivajazott, lisztezett tepsibe 180 fokon 20-30 percig sütöm, majd kihűlés után hold alakúra szaggatom.
Tetejére csokimázat vagy lekvárt kenhetünk, de porcukorral is meghinthetjük.
Gyorsan kész van, egyszerű és finom süti.


Még több recept