Felhő szelet

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felhő szelet

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál méz

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 vaníliapuding
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor,
  • 1/2 liter növényi tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tészta készítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a mézet meglangyosítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk,vajazott tepsi hátulján vékonyra nyújtjuk és 180 fokon sütjük. Vigyázat gyorsan sül! Az egyik lapot kockára vágjuk.
A krém készítése:
A lisztet a pudinggal és egy kevés tejjel simára keverjük , hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejben megfőzzük. Hűtjük.
A margarint a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig). A kihűlt pudingot géppel jól átdolgozzuk és a vajas krémmel együtt habosra keverjük. Így nagyon könnyű krémet kapunk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémet a tésztalapra kenjük, rá a kemény habbá vert tejszínt, és végül rárakosgatjuk a kockára vágott tésztát. Tetejét porcukorral meghintjük.

Ezt is szeretjük