Felhő szelet

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felhő szelet

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál méz

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 vaníliapuding
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor,
  • 1/2 liter növényi tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tészta készítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a mézet meglangyosítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk,vajazott tepsi hátulján vékonyra nyújtjuk és 180 fokon sütjük. Vigyázat gyorsan sül! Az egyik lapot kockára vágjuk.
A krém készítése:
A lisztet a pudinggal és egy kevés tejjel simára keverjük , hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejben megfőzzük. Hűtjük.
A margarint a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig). A kihűlt pudingot géppel jól átdolgozzuk és a vajas krémmel együtt habosra keverjük. Így nagyon könnyű krémet kapunk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémet a tésztalapra kenjük, rá a kemény habbá vert tejszínt, és végül rárakosgatjuk a kockára vágott tésztát. Tetejét porcukorral meghintjük.

Ezt is szeretjük