Boldogságszelet
Boldogságszelet
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 15dkg vaj
- 11dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- 15dkg olvasztott étcsoki
- 6 tojásfehérje
- 13dkg liszt
Krém
- 2csomag étcsokis pudingpor
- 10ek cukor
- 5dl tej
- 10dkg étcsoki
- rum
- 20dkg vaj
Elkészítés:
Tészta:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Ehhez csorgatjuk az olvasztott étcsokit, összekeverjük, majd jöhet a liszt és a kemény habbá vert tojásfehérje.
170°C-on sütjük 60 percig. Kisebb tepsibe rakjuk(30X40es keret).
Krém:
A pudingot sűrűre főzzük, majd belecsorgatjuk az olvasztott étcsokit, és a rumaromát.(ízlés szerint)
Ha kihűl, a vajat habosra keverjük, és ehhez hozzáadjuk a csokis masszát, majd ezzel keverjük tovább krémesre.
A tésztát 4 részre vágjuk. A legalsó lap tetejét csokisziruppal, a második lap alját eperlekvárral kenjük meg. A második lap tetejét a krémmel kenjük, erre jön a harmadik lap, aminek a tetejét ismét csokisziruppal, a negyedik lap alját pedig eperlekvárral. Az egészet pedig leöntjük csokival:)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept