Boldogságszelet

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Boldogságszelet

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 15dkg vaj
  • 11dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 15dkg olvasztott étcsoki
  • 6 tojásfehérje
  • 13dkg liszt

Krém

  • 2csomag étcsokis pudingpor
  • 10ek cukor
  • 5dl tej
  • 10dkg étcsoki
  • rum
  • 20dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Ehhez csorgatjuk az olvasztott étcsokit, összekeverjük, majd jöhet a liszt és a kemény habbá vert tojásfehérje.
170°C-on sütjük 60 percig. Kisebb tepsibe rakjuk(30X40es keret).
Krém:
A pudingot sűrűre főzzük, majd belecsorgatjuk az olvasztott étcsokit, és a rumaromát.(ízlés szerint)

Ha kihűl, a vajat habosra keverjük, és ehhez hozzáadjuk a csokis masszát, majd ezzel keverjük tovább krémesre.

A tésztát 4 részre vágjuk. A legalsó lap tetejét csokisziruppal, a második lap alját eperlekvárral kenjük meg. A második lap tetejét a krémmel kenjük, erre jön a harmadik lap, aminek a tetejét ismét csokisziruppal, a negyedik lap alját pedig eperlekvárral. Az egészet pedig leöntjük csokival:)

Ezt is szeretjük