Túrós-krumplis pogácsa

- Andie MacDowell 26 éves lánya babaarcú szépség: Margaret nem csak bájos, öltözködni is tud »
- Igazi inspirációbomba a divatikon új kollekciója: Alexa Chung tudja, hogy kell nosztalgiázni »
- Az 56 éves Monica Bellucci szépségére nincsenek szavak: új fotóin a táska a lényeg, de a színésznő ellopja a figyelmet »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Túrós-krumplis pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg főtt krumpli
- 18 dkg Vénusz sütőmargarin
- 25 dkg túró
- 1-2 tk só
- tökmag vagy egész szemes bors a szemeknek
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.
Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a Vénusz sütőmargarinnal elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.
A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát kell kiszaggatni, majd éles késsel négy egyforma részre vágni. Ezek lesznek majd a fülek.
A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tenni, majd felvert egész tojással lekenni.
Ezután ráhelyezni a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal két orrlyukat szúrni rá.
Utoljára rátenni a két fület, és ujjal rányomni.
Végül az egészet lekenni a felvert egész tojással, majd tökmagból, vagy egész fekete borsból szemeket ragasztani rá.
Előmelegített sütőbe helyezni és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

Még több recept