Hello Kitty torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

3 darab piskóta

  • 15 darab tojás
  • 15 kanál cukor
  • 15 kanál finomliszt
  • 15 kanál tej
  • 3 kanál étolaj
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3 csipet só

Krém

  • 3 csomag gesztenyemassza
  • 40 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 40 dkg porcukor (ízlés szerint növelhető a mennyisége)
  • 1 fiola rumaroma

Csokikrém a kívülről történő bevonáshoz

  • 1 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál sima
  • cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg szobahőmérsékletű, puha Vénusz sütőmargarin

Bevonáshoz

  • 1 kg fondant
  • fekete ételfesték filctoll
  • sárga és piros ételfesték
  • ecset
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként süssük meg a piskótákat. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral habosra verjük, majd beletesszük a tejet és az olajat, beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd a kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, ami 160 °C-on (gázon közepes hőfokon), légkeverésen 10-15 perc alatt megtörténik. Az eljárást háromszor ismételjük meg, ezzel a piskóták készen vannak. Tapasztaltam, hogy még melegen sokkal könnyebb lehúzni a papírt a piskóta aljáról. Ha kihűlt, akkor nagy mutatvány volt és egy része odalett. Melegen viszont ragad, így porcukrot szitáltam rá, majd így fordítottam meg, lehúztam a papírt és visszafordítottam. Így teljesen rendben volt.

A torta belsejébe gesztenyekrém került. Ez egy roppant egyszerű krém. A szobahőmérsékletű puha vajat a porcukorral és az átnyomott (lereszelt) gesztenyepürével habosra keverjük.

A torta tetejét és oldalát csokikrémmel vonjuk be. Elkészítjük a krémet, amivel bevonjuk majd a tortát, hogy a fondant jól tapadjon.

Vízfürdőn készül a krém alapja. Egy akkora tál (üveg vagy fém keverőtál) szükséges, amekkorához való fazék is van, hogy rárakhassuk és ne essen bele. A fazékba vizet teszünk, majd felforraljuk és takarékra állítjuk, hogy forrjon, de nem kell vadul forralni. A tálban elkeverjük az egész tojást, a porcukrot, a kakaóport, a hideg vizet és a vaníliás cukrot. Érdemes a kakaót a porcukorral elkeverni, beletenni a vaníliás cukrot, majd a tojással elkeverni, mert így nagyobb eséllyel lesz csomómentes, majd jöhet a víz. Ezt az alapot a tálunka öntjük (vagy már abban kevertük össze) és a vízgőzre téve folyamatosan habverővel kevergetve besűrítjük. A vízgőz átmelegíti a tálunkat és szépen besűrűsödik az alapunk. Nem szabad türelmetlennek lenni, addig kell kevergetni, amíg egy sűrű alapot nem kapunk. Ha besűrűsödött, akkor levesszük a vízfürdőről és hagyjuk kihűlni.

Ha az alapunk kihűlt (teljesen!), akkor elkészítjük a krémet. Egy tiszta tálba tesszük a szobahőmérsékletű vajat, amit (habverővel) robotgéppel keverni kezdünk. Keverés közben apránként beletesszük az alapunkat. Ha benne van az utolsó csepp is, akkor még egy picit keverjük, hogy még több levegő kerüljön bele. Ha türelmesek voltunk, akkor a legkönnyebb, legfinomabb krémet kapjuk, amit csak kapni lehet. A kész krémet, ha nagyon lágy lenne, akkor a hűtőbe tesszük 10 percre. Ha folyik, akkor elrontottuk, maximum lágynak szabad lennie, folyósnak nem.

Következhet a torta összeállítása.

Mivel nagy méretű tortáról van szó (pont egy nagy gáztepsi méretű), így gondban voltam, hogy mire tegyem. Az a megoldás született, hogy egy nagy tálcát megfordítottam és az alját használtam tortatálnak. A probléma az volt, hogy ez csak az után jutott csak eszembe, hogy a tortát a tálca rendes oldalán raktam össze és a bevonáskor jöttem csak rá, hogy a tálca pereme útban lesz, így ekkor kellett leszedni és a tálca hátuljára tenni, ami izgalmas momentum volt, de nem tört el szerencsére.

Tehát fogjuk az első lap piskótát és a gesztenyekrém felét rátesszük és elsimítjuk. Újabb piskóta, majd a gesztenyekrém másik fele következik, amit szépen elsimítunk ismét, a tetejére rátesszük a harmadik a lapot. Eddig három lap, gesztenyekrémmel töltve. Ekkor jött, hogy a tepsiméretű Hello Kitty sablonomat rátettem a torta tetejére és egy hegyes éles késsel szépen körbevágtam. Így felvette a körvonalait a készítendő tortának. A sablon úgy készült, hogy egy Hello Kitty figurát fénymásolón addig nagyítottam, ameddig tepsi méretű lett.

A torta tetejét és az oldalát a csokitorta krémjével vonjuk be, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy dermedjen kicsit a vaj.

Míg a torta a hűtőben pihen, addig foglalkozunk a bevonóval. Ha kész fondant van a birtokunkban, akkor annál egyszerűbb, mert csak kinyújtjuk és kész. Nekem a por formátumú termék volt, amit kevés vízzel kellett összekeverni, majd gyúrni, végül nyújtani. Egész jó volt, bár a torta oldalán kissé megrepedezett, ami nem tudom, hogy az én nem megfelelő vízadagolásomnak, vagy egyéb dolognak köszönhető, de egyébként egészen jó volt.

A bevonómasszát kinyújtjuk tehát, de úgy, hogy bőven fedje a tortánkat. A hűtőből kivett tortára rátesszük, majd szépen elsimogatjuk, elegyengetjük, oldalait megigazítjuk. Nem tragédia, ha a csokikrémet nem simítottuk el teljesen, mert ha a bevonó rákerült, akkor az összes ilyen problémát kiküszöbölhetjük.

Ez után jött az, hogy a torta a terveknek megfelelően felismerhetővé váljon, mint Hello Kitty. Először is a fekete ételfesték filctollal megrajzoltam a kontúrokat és a belső vonalakat a korábban már használt sablont követve.

Amikor a vonalak megvoltak, akkor már csak ki kellett festeni, ami egy ecset segítségével egész hamar megvolt

1
2
3
4
Ezt is szeretjük