Foghagymás kecskesajttal - töpörtyűvel töltött batyuk

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Foghagymás kecskesajttal - töpörtyűvel töltött batyuk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg liszt
  • fél csomag élesztő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 1 dl tej az élesztőnek + amennyit felvesz a tészta csipet só
  • csipet cukor
  • csipet bors
  • _Töltelék: -
  • 15 dkg töpörtyű apróra vágva, vagy ledarálva
  • 10 dkg foghagymás kecskesajt
  • Kevés tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a sóval, borssal elkeverjük, hozzá adjuk a két tojást, s mikor az élesztő felfutott az is. Két evőkanál tejfölt adunk még az egyveleghez, s annyi tejet amennyit a tészta felvesz, de nem lesz túl ragacsos. Jól összedolgozzuk a tésztát, s meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad.
Közben ledaráljuk, vagy apróra vágjuk a töpörtyűt, s a sajtot is felszeleteljük vékony szeletekre.
Ha a tészta megkelt, kb. két cm vastagságúra nyújtjuk és 10x10 cm-es kockákat vágunk belőle. A kockákat vékonyan megkenjük tejföllel, majd mindegyik közepébe helyezünk egy kevés tepertőt illetve pár csík sajtot, s szépen összehajtogatjuk a tésztát, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék. A széleket villával lenyomkodjuk, a bucik tetejét megkenjük felvert tojással és kizsírozott tepsibe helyezzük őket. Majd közepes lángon pirosra sütjük a batyukat.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük