Foghagymás kecskesajttal - töpörtyűvel töltött batyuk

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg liszt
  • fél csomag élesztő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 1 dl tej az élesztőnek + amennyit felvesz a tészta csipet só
  • csipet cukor
  • csipet bors
  • _Töltelék: -
  • 15 dkg töpörtyű apróra vágva, vagy ledarálva
  • 10 dkg foghagymás kecskesajt
  • Kevés tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a sóval, borssal elkeverjük, hozzá adjuk a két tojást, s mikor az élesztő felfutott az is. Két evőkanál tejfölt adunk még az egyveleghez, s annyi tejet amennyit a tészta felvesz, de nem lesz túl ragacsos. Jól összedolgozzuk a tésztát, s meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad.
Közben ledaráljuk, vagy apróra vágjuk a töpörtyűt, s a sajtot is felszeleteljük vékony szeletekre.
Ha a tészta megkelt, kb. két cm vastagságúra nyújtjuk és 10x10 cm-es kockákat vágunk belőle. A kockákat vékonyan megkenjük tejföllel, majd mindegyik közepébe helyezünk egy kevés tepertőt illetve pár csík sajtot, s szépen összehajtogatjuk a tésztát, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék. A széleket villával lenyomkodjuk, a bucik tetejét megkenjük felvert tojással és kizsírozott tepsibe helyezzük őket. Majd közepes lángon pirosra sütjük a batyukat.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük