15 perces, krémes spenótfőzelék
A spenótfőzelék a gyerekek rémálma, pedig, ha jól készítik el, nagyon ízletes és finom. Próbáld ki receptünket, hogy ezt bebizonyítsd!
Az iskolai menzás idők nosztalgiája közben biztos elsők között ugrik be Popeye kedvence, a spenót. Bár a konyhás néni a lehető legnagyobb jóindulattal kanalazta neked tányérba a zöld főzeléket, valószínű, hogy neked sem ez volt a kedvenced. Pedig hidd el, ha jól van elkészítve, a spenótfőzelék nagyon finom.
Győződj meg róla te magad, és próbáld ki gyors receptünket, amire még a gyerkőc sem fog nemet mondani!
Gyors spenótfőzelék másképp
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 5 kanál liszt
- 2 tojás
- 2 zsemle
- 1 zacskó mirelit spenót, 450 gramm
- 1 gerezd fokhagyma
- pici olaj
- só
A spenótot hagyd kiengedni. A zsemlét kockázd fel, öntsd le a felforralt tejjel, és egy villa segítségével törd össze.
Az olajat forrósítsd fel, keverd hozzá a lisztet, és készíts belőle világos rántást. Add hozzá az áttört fokhagymát, és keverd össze az egészet a spenóttal.
Állandó kevergetés mellett adj hozzá két tojást, és sózd ízlésed szerint. Végül keverd hozzá a zsemlét a tejjel együtt, és főzd fel. Tálaláskor a főzelékhez akár keményre főzött tojást, akár tükörtojást is kínálhatsz feltétként.
OLVASD EL EZT IS!

- pörkölt
- borsó
Így készül a borsópörkölt

- csirke
- krémleves
A legfinomabb sütőtökös receptek

- padlizsán
- ragu