15 perces, krémes spenótfőzelék
A spenótfőzelék a gyerekek rémálma, pedig, ha jól készítik el, nagyon ízletes és finom. Próbáld ki receptünket, hogy ezt bebizonyítsd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az iskolai menzás idők nosztalgiája közben biztos elsők között ugrik be Popeye kedvence, a spenót. Bár a konyhás néni a lehető legnagyobb jóindulattal kanalazta neked tányérba a zöld főzeléket, valószínű, hogy neked sem ez volt a kedvenced. Pedig hidd el, ha jól van elkészítve, a spenótfőzelék nagyon finom.

Győződj meg róla te magad, és próbáld ki gyors receptünket, amire még a gyerkőc sem fog nemet mondani!

Gyors spenótfőzelék másképp

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 5 kanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 zacskó mirelit spenót, 450 gramm
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici olaj

A spenótot hagyd kiengedni. A zsemlét kockázd fel, öntsd le a felforralt tejjel, és egy villa segítségével törd össze.

Az olajat forrósítsd fel, keverd hozzá a lisztet, és készíts belőle világos rántást. Add hozzá az áttört fokhagymát, és keverd össze az egészet a spenóttal.

Állandó kevergetés mellett adj hozzá két tojást, és sózd ízlésed szerint. Végül keverd hozzá a zsemlét a tejjel együtt, és főzd fel. Tálaláskor a főzelékhez akár keményre főzött tojást, akár tükörtojást is kínálhatsz feltétként.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük