Párizsi rúd

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Párizsi rúd

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Tészta_:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj

Krém

  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • rum aroma
  • _Beforgatás_
  • 2-3 tábla ( 20-30 dkg ) étcsoki
  • Vénusz sütőmargarin
  • étcsoki a
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük robottal , hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, olajat mind ezt jól elkeverjük , majd hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Sütési idő kb. 40 perc.
A krémhez a liszthez hozzáadjuk a cukrot, tejet , és sűrű krémet főzünk belőle. Nem kell megijedni , először csomósnak tűnik majd amikor elkezd sűrűsödni, de mindvégig folyamatosan kevergetjük, és szép sima lesz. A margarint először magában kikeverjük , majd a kihűlt krémet hozzá adjuk és a kakaót, jó alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát is .
Amikor a tésztánk kihűlt, téglalap alakú darabokra vágjuk és a krémből mindegyik tetejére torta díszítővel, vagy habzsákkal,( ki mit szeret ) folyamatos S alakzatot nyomunk. A csokit margarinnal fel olvasztjuk , és a tésztákat beleforgatjuk úgy , hogy a hosszanti oldalán megfogjuk 2 ujjal , és fejjel lefelé belefordítjuk a csokiba , hogy minden oldalról érje, majd tálcára rakjuk dermedni . ( Én még amikor megdermedt a csoki , fehér csokival is megcsurgattam :)

Ezt is szeretjük