Diós pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diós pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg pirított és ledarált dió
  • 25 dkg túró, 22 dkg vaj
  • 2 kanál zsír
  • 1 csapott evőkanál só
  • 3 dkg reszelt trappista sajt

Tetejére

  • 1 tojás
  • dió gerezdek
  • 5 dkg reszelt trappista sajt.
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd stampedli méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd lekenjük a felvert tojással. Mindegyik pogácsára teszünk egy csipet reszelt sajtot és egy dió gerezdet. Forró sütőben, 180 C-on, pirosra kisütjük a pogácsákat.

Ezt is szeretjük