Vaníliás százlábú

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vaníliás százlábú

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Piskóta_
  • 6 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • _Sütésnél a forma kikenéséhez_
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál liszt
  • _Krém_
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • _Díszítéshez_
  • 1 csomag színes szóró cukor
  • 1 csomag kakaós szórócukor
  • 6 db csokoládés ropi
  • 2 db koktélcseresznye
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük.
Vénusz sütőmargarinnal kikent, lisztezett kocka alakú tepsiben elterítjük és megsütjük. 180 fokon, 20 percig.
Még melegen egy konyharuhára téve feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni.
Addig a krémhez a tojást a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A Vénusz sütőmargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Ha kihűlt a tésztánk megkenjük, majd feltekerjük mint egy piskóta tekercset, a külső részét is megkenjük a krémmel és a színes és kakaós szórócukorral kialakítjuk a csíkokat. A szeme és szája a koktélcseresznye darabolva. A szarva és lábai a csokoládés ropi.

1
2
3
Ezt is szeretjük