Dédike karácsonyi aszaltszilvása

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dédike karácsonyi aszaltszilvása

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1/2 kg aszalt szilva
  • 6 dl víz+15 csepp konyak vagy konyakeszencia a beáztatáshoz
  • 1 Vénusz margarin
  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 tábla étcsoki
  • 10-15 evőkanál szilvalekvár
  • 5 szem szegfűszeg mozsárban összetörve
  • 1/2 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs apróra lereszelt héja+leve
  • 15 szem meggybefőtt
  • csipet só
  • 1,5 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát apróra daraboljuk, és 2 órára beáztatjuk a langyos konyakos-szódabikarbónás vízbe.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a langymeleg Vénusz margarint a tojással, cukorral, vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, fűszerkeveréket, gyömbért, a mozsárban összetört szegfűszeget, sütőport, csipet sót, a legkisebb lyukú reszelőn lereszelt narancs héját+levét, és illatozó masszánkat egyneművé keverjük.

A konyakos aszalt szilvákat lecsepegtetjük, és hozzákeverjük a fűszeres masszához, majd beleforgatjuk a kimagozott meggyszemeket is.

Kivajazott, lisztezett mélyebb tepsibe kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
A kihűlés után a tésztát keresztben kettévágjuk, és megkenjük a szilvalekvárral, majd az olajba beletördeljük a étcsokikat, lassú tűzön felolvasztjuk, és az illatozó sütink tetejét bevonjuk vele.

Hideg spájzban, vagy hűtőben hagyjuk rászáradni.
Tálaláskor a süti mellé 2 gerezd narancsot, vagy mandarint is kínálhatunk, de forralt borral is kiváló.

Igazi karácsonyi illatozó nosztalgiasüti.

Ezt is szeretjük