Káposztás batyu

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Káposztás batyu

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott Vénusz margarin
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál Vénusz étolaj
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a sózott liszthez adjuk. A tésztát összeállítjuk és a végén hozzáadjuk a megolvasztott margarint. Még egyszer átdagasztjuk, majd meleg helyen (letakarva) duplájára kelesztjük. Közben a káposztát lereszeljük és megsózzuk.Kicsit állni hagyjuk, majd a kinyomkodott káposztát az olajon megpároljuk és közben ízlés szerint borsozzuk ,ha kell még sózzuk. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a cukrot is még egy kicsit pároljuk. Ha kész kicsit hűlni hagyjuk. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és kb.10x10 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik lapra rakunk egy evőkanál tölteléket, majd a két-két átlós sarkát összecsípjük. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, és még egy kicsit kelni hagyjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük