Káposztás batyu

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Káposztás batyu

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott Vénusz margarin
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál Vénusz étolaj
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a sózott liszthez adjuk. A tésztát összeállítjuk és a végén hozzáadjuk a megolvasztott margarint. Még egyszer átdagasztjuk, majd meleg helyen (letakarva) duplájára kelesztjük. Közben a káposztát lereszeljük és megsózzuk.Kicsit állni hagyjuk, majd a kinyomkodott káposztát az olajon megpároljuk és közben ízlés szerint borsozzuk ,ha kell még sózzuk. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a cukrot is még egy kicsit pároljuk. Ha kész kicsit hűlni hagyjuk. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és kb.10x10 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik lapra rakunk egy evőkanál tölteléket, majd a két-két átlós sarkát összecsípjük. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, és még egy kicsit kelni hagyjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük