Túrós-mákos koszorú
Túrós-mákos koszorú
Hozzávalók 8 személyre
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 12 dkg porcukor
- csipet szerecsendió
- csipet só
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 tojás a kenéshez
- 1 kanál zabpehely
- 1 kanál mák
- 25 dkg túró
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált mák
- 2 evőkanál margarin
- 1 dl rum
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg, majd oldjunk fel benne egy kis porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a maradék porcukrot, a tojásokat, sót és szerecsendiót jól keverjük össze. Majd adjuk hozzá a felolvasztott, kihűlt margarint és gyúrjuk össze alaposan. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
Közben a túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük. A mákos töltelékhez a hozzávalókat, a fahéj és a rum kivételével összekeverjük és felforraljuk. Ha kihűlt, ízesítsük rummal és fahéjjal.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és hosszában kettévágjuk. Az egyik felére hosszában a túrós, a másik felére a mákos tölteléket osszuk el, majd tekerjük fel és nyomkodjuk össze a végeit. A két rudat fonjuk össze kört formálva belőle. Tepsire fektetjük, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk zabpehellyel és mákkal. Hagyjuk kelni még 15 percet, majd 170°-os sütőben kb. 45 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept