Túrós-mákos koszorú

Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

A világ legszebb kislányából gyönyörű, fiatal nő lett: ilyen most, 17 évesen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túrós-mákos koszorú

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 12 dkg porcukor
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 kanál zabpehely
  • 1 kanál mák
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 dl rum
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg, majd oldjunk fel benne egy kis porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a maradék porcukrot, a tojásokat, sót és szerecsendiót jól keverjük össze. Majd adjuk hozzá a felolvasztott, kihűlt margarint és gyúrjuk össze alaposan. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

Közben a túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük. A mákos töltelékhez a hozzávalókat, a fahéj és a rum kivételével összekeverjük és felforraljuk. Ha kihűlt, ízesítsük rummal és fahéjjal.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és hosszában kettévágjuk. Az egyik felére hosszában a túrós, a másik felére a mákos tölteléket osszuk el, majd tekerjük fel és nyomkodjuk össze a végeit. A két rudat fonjuk össze kört formálva belőle. Tepsire fektetjük, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk zabpehellyel és mákkal. Hagyjuk kelni még 15 percet, majd 170°-os sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ezt is szeretjük