Valentin-napi desszert

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

Fogyást segítő, kalóriaégető turmix: felpörget a fáradt reggeleken »

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valentin-napi desszert

Hozzávalók 8 személyre:

Az alapmasszához

  • 300 g háztartási keksz
  • 150 g meggylekvár
  • 100 g porcukor
  • 85 g Vénusz sütőmargarin
  • 25 g kakaópor
  • 2,5 evőkanál citromlé
  • 2,5 evőkanál rum vagy kávé

A bevonáshoz

  • 1 vagy fél tábla csokoládé

A díszítéshez

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
Szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
Amíg fagynak a szívek, a csokoládét olvasszuk fel és keverjük el alaposan.
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket. Ha maradt még csokoládé, akkor az oldalukat is bevonhatjuk.
A desszertek tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és el is készült a remekmű.

Ezt is szeretjük