Valentin-napi desszert

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valentin-napi desszert

Hozzávalók 8 személyre:

Az alapmasszához

  • 300 g háztartási keksz
  • 150 g meggylekvár
  • 100 g porcukor
  • 85 g Vénusz sütőmargarin
  • 25 g kakaópor
  • 2,5 evőkanál citromlé
  • 2,5 evőkanál rum vagy kávé

A bevonáshoz

  • 1 vagy fél tábla csokoládé

A díszítéshez

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
Szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
Amíg fagynak a szívek, a csokoládét olvasszuk fel és keverjük el alaposan.
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket. Ha maradt még csokoládé, akkor az oldalukat is bevonhatjuk.
A desszertek tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és el is készült a remekmű.

Ezt is szeretjük