Valentin-napi desszert

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Valentin-napi desszert
Hozzávalók 8 személyre:
Az alapmasszához
- 300 g háztartási keksz
- 150 g meggylekvár
- 100 g porcukor
- 85 g Vénusz sütőmargarin
- 25 g kakaópor
- 2,5 evőkanál citromlé
- 2,5 evőkanál rum vagy kávé
A bevonáshoz
- 1 vagy fél tábla csokoládé
A díszítéshez
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
Szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
Amíg fagynak a szívek, a csokoládét olvasszuk fel és keverjük el alaposan.
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket. Ha maradt még csokoládé, akkor az oldalukat is bevonhatjuk.
A desszertek tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és el is készült a remekmű.

Még több recept