Valentin-napi desszert

Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valentin-napi desszert

Hozzávalók 8 személyre:

Az alapmasszához

  • 300 g háztartási keksz
  • 150 g meggylekvár
  • 100 g porcukor
  • 85 g Vénusz sütőmargarin
  • 25 g kakaópor
  • 2,5 evőkanál citromlé
  • 2,5 evőkanál rum vagy kávé

A bevonáshoz

  • 1 vagy fél tábla csokoládé

A díszítéshez

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
Szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
Amíg fagynak a szívek, a csokoládét olvasszuk fel és keverjük el alaposan.
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket. Ha maradt még csokoládé, akkor az oldalukat is bevonhatjuk.
A desszertek tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és el is készült a remekmű.

Ezt is szeretjük