Valentin-napi desszert

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valentin-napi desszert

Hozzávalók 8 személyre:

Az alapmasszához

  • 300 g háztartási keksz
  • 150 g meggylekvár
  • 100 g porcukor
  • 85 g Vénusz sütőmargarin
  • 25 g kakaópor
  • 2,5 evőkanál citromlé
  • 2,5 evőkanál rum vagy kávé

A bevonáshoz

  • 1 vagy fél tábla csokoládé

A díszítéshez

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
Szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
Amíg fagynak a szívek, a csokoládét olvasszuk fel és keverjük el alaposan.
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket. Ha maradt még csokoládé, akkor az oldalukat is bevonhatjuk.
A desszertek tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és el is készült a remekmű.

Ezt is szeretjük