Gumimaci
Gumimaci
Hozzávalók 12 személyre
- 6 db tojás
- 17 evőkanál porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 csomag étkezési zselatin
- 2 pohár tejföl
- 2 dl málnaszörp
- víz
Elkészítés:
Egy nagyobb műanyag tálca kell hozzá, melyet szárazra törlünk.
Négy rétegből áll.
1. réteg
3 tojást kettéválasztunk. A fehérjét felverjük habbá. A sárgájába teszünk 5 evőkanál porcukrot és egy csomag vaníliát. Habosra keverjük. Utána 1,5 dl vizet felteszünk forrni egy kisebb lábasban. Ha felforrt beleöntünk 1 csomag zselatint és gyorsan elkeverjük. Körülbelül 1 percig főzzük (habosodni fog és ha feljön a hab már jó is).
A fehérjét és sárgáját összekeverjük és még a zselatint is hozzátöltjük (még forrón). Összeturmixoljuk és beleöntjük a tálcába. Vigyázzunk, hogy mindenhol egyformán terüljön el. Jó hideg helyre tesszük, hogy minél hamarabb megdermedjen.
2.réteg
Ugyanúgy csináljuk, mint az elsőt csak még hozzákeverjük a 3 evőkanál kakaóport! Vigyázzunk hogy az első rétegre csak akkor öntsük rá amikor az már megdermedt (én az ujjammal nézem meg, ha már nem ragad rá a réteg, akkor jó!).
3. réteg
A két pohár tejfölhöz 7 evőkanál porcukrot és egy csomag vaníliát keverünk. A zselatint felfőzzünk és még melegen hozzákeverjük. Ráöntjük a második rétegre.
4. réteg
Ezt a réteget kb. 20 perc múlva teszem rá, mert ha hamar ráöntöm a tejfölösre, akkor kicsapódik a tej és csúnya lesz. 1,5 dl vízben felfőzöm a zselatint. Ha levettem a tűzhelyről, akkor beleöntöm a málnaszörpöt és ezzel várok egy kicsit, hogy kihűljön. Csak utána öntöm a harmadik rétegre. Megdermed és kész.
