Gumimaci

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gumimaci

Hozzávalók 12 személyre:

  • 6 db tojás
  • 17 evőkanál porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 csomag étkezési zselatin
  • 2 pohár tejföl
  • 2 dl málnaszörp
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb műanyag tálca kell hozzá, melyet szárazra törlünk.

Négy rétegből áll.

1. réteg
3 tojást kettéválasztunk. A fehérjét felverjük habbá. A sárgájába teszünk 5 evőkanál porcukrot és egy csomag vaníliát. Habosra keverjük. Utána 1,5 dl vizet felteszünk forrni egy kisebb lábasban. Ha felforrt beleöntünk 1 csomag zselatint és gyorsan elkeverjük. Körülbelül 1 percig főzzük (habosodni fog és ha feljön a hab már jó is).
A fehérjét és sárgáját összekeverjük és még a zselatint is hozzátöltjük (még forrón). Összeturmixoljuk és beleöntjük a tálcába. Vigyázzunk, hogy mindenhol egyformán terüljön el. Jó hideg helyre tesszük, hogy minél hamarabb megdermedjen.

2.réteg
Ugyanúgy csináljuk, mint az elsőt csak még hozzákeverjük a 3 evőkanál kakaóport! Vigyázzunk hogy az első rétegre csak akkor öntsük rá amikor az már megdermedt (én az ujjammal nézem meg, ha már nem ragad rá a réteg, akkor jó!).

3. réteg
A két pohár tejfölhöz 7 evőkanál porcukrot és egy csomag vaníliát keverünk. A zselatint felfőzzünk és még melegen hozzákeverjük. Ráöntjük a második rétegre.

4. réteg
Ezt a réteget kb. 20 perc múlva teszem rá, mert ha hamar ráöntöm a tejfölösre, akkor kicsapódik a tej és csúnya lesz. 1,5 dl vízben felfőzöm a zselatint. Ha levettem a tűzhelyről, akkor beleöntöm a málnaszörpöt és ezzel várok egy kicsit, hogy kihűljön. Csak utána öntöm a harmadik rétegre. Megdermed és kész.

Ezt is szeretjük