Szalonnás meggyel töltött kacsacomb

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db kacsacomb
  • _A páchoz_
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • _A töltelékhez_
  • 10 dkg magozott meggy
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 0,5 dl meggypálinka
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só, bors ízlés szerint
  • _A rizslepényhez_
  • 15 dkg rizs
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve, vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap, egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet és hozzáadjuk a pálinkát és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
Félretesszük kissé hűlni.

A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconös meggyel megtöltjük és hústűvel, vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.
Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.

A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A villával, vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.

Blog.hu ajánló