Céklasaláta sajtkosárban
Céklasaláta sajtkosárban
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db közepes méretű cékla
- 2 db alma
- 2-3 dl tejföl
- majonéz
- csípős mustár
- só
- cukor (v. édesítőszer)
Sajtkosár hozzávalói
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg edami sajt
Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük, lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.
Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a céklát.
Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.
Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást. 1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sajtokat külön-külön lereszeljük. Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütjük (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti).
Kivéve rögtön egy formára ráfordítjuk, és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát. (Én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát.) A formán hagyni kell kihűlni!!! (Gyorsan kihűl és megkeményedik.)
Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a céklasalátát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept