10 perces tojáslikőr-receptek

Várd ezzel a vendégeket!

Egy kupica welcome drinkre egy vendéged sem fog nemet mondani, pláne, ha tojáslikőrrel kínálod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár a tojáslikőrt boltban is megveheted, az mégsem az igazi. Inkább készítsd el otthon te magad! Nem nagy kunszt, tehát akkor is pillanatok alatt összekeverheted, ha nem vagy éppen a konyha ördöge.

Csodás koktélok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki receptjeinket, melyek között akkor is megtalálod a neked valót, ha a töményebb ízeket szereted, de akkor is, ha csak egy kis kontyalávalót innál!

Házi tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tiszta szesz
  • 1 vaníliarúd
  • fél dl rum

A vaníliarudat vágd ketté, és a tejjel forrald fel. Keverj hozzá 10 dkg cukrot, és hagyd kihűlni. A tojássárgákat a maradék cukorral keverd ki robotgéppel. Akkor jó, ha már habos.

Öntsd hozzá a leszűrt tejet, és keverd bele a rumot is. Amikor már elég sima a likőr, add hozzá a szeszt is, majd hűtsd le hűtőben az egészet.

Tojáslikőr vodkával

Hozzávalók:

  • 40 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 5 dl vodka
  • 1 vaníliarúd

A tejszínt forrald fel. Add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és a porcukrot. A tojássárgákat keverd habosra, és folytonos kevergetés mellett öntsd hozzá a langyosra hűlt tejszínt. A vodkát is adagold hozzá, és hűtsd le az italt.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Skót tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 10 tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 2,5 dl skót whisky
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • őrölt csillagánizs

A tojássárgákat a cukorral, a fahéjjal és az ánizzsal keverd össze. Forralj vizet, és a gőz felett addig keverd a masszát, míg a cukor teljesen elolvad. Adagold hozzá a tejszínt, majd hagyd kihűlni. Ekkor apránként locsold bele a whiskyt, töltsd üvegbe, és tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük