Tejszínes lazacfilé tésztával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30-40 dkg lazacfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 db citrom
  • fehér őrölt bors
  • ételízesítő
  • kb. 2-3 evőkanálnyi olívaolaj
  • kb. 40 dkg tészta
Recept idők

Elkészítés:

1. Először is a lazacfiléből a szálkákat /legjobb a szemöldökcsipesz/ eltávolítjuk, megmossuk és leszárítjuk.
2. A filéket kb. 2x2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben olívaolajon kérget sütünk rájuk, majd fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel, és fehér őrölt borssal. Ez kb. 10 perec alatt elkészül. A lazackockákat kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
3. A visszamaradt olajban (ha kell, pótoljuk az olajat) apró kockára vágott vöröshagymát, és a szeletekre szelt fokhagymát megfonnyasztjuk. A hagymákra ráöntjük a fehérbort, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a főzőtejszínt, és ezeket jól kiforraljuk. Majd ízesítjük citromlével. Ha szükséges, önthetünk hozzá még a borból, ez a mártás sűrűségétől függ.
4. Közben kifőzzük a tésztát. Ez lehet pl. penne, fusilli, kiskagyló, orsó. De színes tésztával még mutatósabb.
5. Az elkészült mártásba belekeverjük a kifőtt tésztát, a lazackockákat és óvatosan összekeverjük, majd tálaljuk. Aki szereti savanykásabban, az még csepegtethet rá a citrom levéből.

Blog.hu ajánló