Azonnal feloldja a zsírfoltot ez a házi szer: nem kell ezreket vegyszerekre költeni

A zsírfoltot természetes szerekkel is el lehet tüntetni, minden megvan hozzá a konyhában.

Zsírfolt eltávolítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legmakacsabb szennyeződések közé tartoznak a zsírfoltok, melyeket nagyon nehéz eltüntetni a textíliákból. A helyzetet egy hatástalan tisztítási módszer tovább súlyosbíthatja, idővel a folt mélyen és végleg beleivódhat az anyagba.

A vegyszereken túl szerencsére léteznek természetes, az egészséget kímélő, mégis bivalyerős megoldások a zsírfoltok feloldására. Szerencsére minden megtalálható hozzá a konyhában.

Citrom és só a zsírfoltra

A friss zsírfolt esetén alapszabály, hogy az anyagot tilos dörzsölni, nehogy a folt még mélyebben hatoljon be a szövetbe. A só ereje ilyenkor nagyon hatásos segítséget jelent. Ha az érintett területre szórod, majd megközelítőleg 15 percet állni hagyod, a zsír nagy részét magába szívja.

A megfelelő végeredmény érdekében a legjobb citrommal kombinálni, ami savtartalmának köszönhetően feloldja az anyagba szívódott foltot. A sóval felitatott zsírfoltos anyagot áztasd erősen citromos vízbe - literenként egyet facsarj bele -, de a foltot külön is bedörzsölheted a citrommal.

Zsíroldó ecet

Citrom hiányában az ecet is megfelel erre a célra, akár az áztatóvízhez adva literenként egy deciliterrel, akár a mosogatógépbe töltve. Nem kell attól tartanod, hogy átveszik a ruhák a szagát, sőt, még jót is tesz nekik: puhítja az anyagot, élénkíti a színeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kárpitok tisztítása

A fenti, természetes zsíroldók stabilabb, mosógéppel nem mosható felületen, kárpitozott bútorokon és szőnyegen is alkalmazhatók. A só itt akár tovább is az anyagon hagyható, aztán csak fel kell porszívózni az egészet. 

Ha még nem tűnt el teljesen a zsírfolt, vagy már száradás után vetted észre, a citromlevet vagy az ecetet egy szivaccsal vidd fel a felületre, nyomkodd bele kissé az anyagba, majd hagyd megszáradni. Szükség esetén a műveletet megismételheted.

9 dolog, amire jó az alufólia: súrolásnál és polírozásnál is hasznos

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük