Tiszta és illatos lesz a WC
3 természetes szer a kényes helyre
Ha nem akarsz drága vegyszereket használni, takarítsd ezekkel a WC-t és környékét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják, hogy a WC-csésze és környéke kellően szennyezett terület ahhoz, hogy az ott található baktériumokkal és piszokkal csak a legkíméletlenebb bolti vegyszerek legyenek képesek elbánni.

Természetes szerekkel is tökéletesen megvalósítható azonban a WC tisztán tartása, illetve illatosítása, ráadásul ezek jóval olcsóbbak is az előbbi megoldásoknál. Íme, három hatékony, természetes szer, melyet nem véletlenül használnak annyian.

Ecet

Az ecet az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb természetes tisztítószer, melynek szagtalanító, tisztító és fertőtlenítő erejét a WC kényes területén is bevetheted. A helyiség bármely részét érdemes átmosni ecetes vízzel - az ülőkét és a padlót is -, ehhez elég az alacsonyabb töménységű változat is. A WC csészébe célszerű tömény ecetet önteni - úgy, mintha bolti WC-tisztítót használnál -, majd állni hagyni, átkefélni alaposan, illetve leöblíteni.

Szükség esetén ismételd meg a folyamatot, közben azonban hagyd nyitva a helyiség ajtaját, hogy az ecetszag gyorsan kiszellőzzön, annak ellenére ugyanis, hogy a más jellegű kellemetlen szagokat megszünteti, az ecet illata nagyon zavaró lehet, és nem is jó, ha túl sokat lélegzel be belőle.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna számos módon felhasználható a háztartásban, többek között súrolószerként is alkalmazhatod,
emellett szagtalanító szerként is bevetheted.

Ha a WC-t szeretnéd kitakarítani vele, egy szivacsra tegyél egy keveset a szódabikarbónából, majd súrold át vele alaposan a csészét, és öblítsd le. A szódabikarbóna segítségével elbánhatsz a makacs szennyeződésekkel, ugyanakkor dugulás esetén is igazi varázsszer lehet.

A dugulás fizikai okainak eltávolítás után - használd a WC-pumpát - szórj a lefolyórészhez két evőkanál szódabikarbónát, majd önts rá egy deci ecetet. Ne ijedj meg, ha elkezd pezsegni. Hagyd hatni egy órán át, majd öblítsd le. A szódabikarbónát továbbá szagtalanításra is használhatod: ha szeretnéd távol tartani a kellemetlen szagokat a WC-től, tegyél ki egy kis tálkában egy zacskó szódabikarbónát - egyes vélemények szerint még hatékonyabb, ha illatos fürdősóval kevered.

Így spórolj a vizeshelyiségekben!

Ha szeretnéd csökkenteni a vízdíjad mértékét, egyszerű praktikákat is bevethetsz. Hallgass meg egy szakértőt!

Citrom

A citromnak fertőtlenítő hatása van, emellett a WC illatosítására is kiváló. Áttisztíthatod vele a WC-t, ha kevés bóraxszal kevered, majd a benedvesített csészét ezzel kened be. Hagyd hatni egy órán át, majd keféld ki a területet, és öblítsd le. Már ettől is kellemesebb illata lesz a helyiségnek, azonban, főleg, ha el szeretnéd kerülni a mesterséges, citromos WC-illatosító hatást, jó megoldás lehet, ha citromos vizet töltesz egy szórófejes flakonba, és időnként azzal permetezed be a helyiség levegőjét.

Ezt is szeretjük