Az 5 legjobb WC-illatosító

Szerintünk

Miért ne lehetne a WC a takarítását követően még hetekig tiszta és illatos? Csupán egy hatékony illatosítóra van szükség. Válassz kedvenceink közül!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házimunka talán egyik legkellemetlenebb része a WC tisztítása. Ha tehetné, a háziasszonyok többsége bizonyára örökre megszabadulna ettől a feladattól - ám erre sajnos igen kevés az esély.

A WC-csészébe helyezhető illatosítókkal azonban hosszú ideig megőrizheted a mellékhelyiség tisztaságát, használatuk mellett ráadásul minden alkalommal friss illat fogad.

A választék igen nagy, és - bár az illatosítók többsége nem drága - érdemes megnézned, hogy mit teszel a kosaradba. Ha nem tudsz dönteni, próbáld ki a mi kedvenceinket!

Az óceán ereje

Juli kedvence: Ampi Pur Blue Ocean

Mivel nekem sem a kedvenc foglalatosságom a WC takarítása, mindig tartok otthon csészére akasztható illatosítót, hiszen ezek a praktikus kis eszközök nemcsak kellemes illatot kölcsönöznek a WC-nek, de gátolják a szennyeződések lerakódását is.
Az Ambi Pur kék, Blue Ocean elnevezésű típusát használom már évek óta: elsőre beleszerettem, és azóta sem vagyok hajlandó lecserélni. Intenzív illata a kis tubus használatba vételétől a kiürüléséig tart. Egyszerre tisztít, csökkenti a lerakódások mennyiségét, és kellemes illatot kölcsönöz a mellékhelyiségnek - mindezt 400 forintért.

Tisztít, illatosít

Lilla kedvence: Domestos Citrus Fresh

Nem szeretek erős vegyszereket használni, viszont vannak olyan területek a lakásban, melyek tisztántartásához nem elegendőek a gyengéd, természetes szerek. Ilyen a WC is, ahol a Domestos erejét, pontosabban Citrus Fresh névre keresztelt WC-illatosító rúdját használom a baktériumok, illetve a kellemetlen szagok ellen. A kétrétegű rúd elpusztítja a kórokozókat, emellett tisztítja a kagylót, és a vízkő lerakódását is segít megelőzni. Külső rétege Domestos-illatgélt tartalmaz, ami biztosítja a tartósan friss illatot. A termék ára is barátinak mondható: maga a rúd 200-250 forint körül kapható, míg kosárral együtt 350-370 forintba kerül.

Tisztít, fertőtlenít, frissít

Pálma kedvence: Harpic MAX 2in1 Levendula

A WC tisztítása egyáltalán nem tartozik a kedvenc feladataim közé, éppen ezért mindig tartok otthon WC-illatosítót, lehetőleg olyat, ami a szennyeződések lerakódását is képes gátolni. A Harpic termékeihez régóta hűséges vagyok. Ennek oka elsősorban praktikus kialakítása: az illatos fertőtlenítő zselé keskeny és viszonylag hosszú tartályban található, így öblítésnél garantált, hogy mindenhol éri a víz. Másodsorban rendkívül finom az illata, legyen szó bármelyik változatról. Régi kedvencemet, a citromos változatot azonban nemrég a levendulás Harpic MAX 2in1 váltotta fel. Az illat intenzitása ez esetben sem hagy kívánnivalót maga után, a levendula azonban kissé finomabb, melegebb légkört teremt, mint a hűvös citrom.
Bár nem tartozik az olcsó illatosítók közé, számomra megér 690 forintot, hogy mindig illatosan és tisztán tartsa a WC-t.

Gazdaságosan lótusszal és levendulával

Eszter kedvence: Bref Duo aktív Lotus&Lavender

Sokáig keresgéltem a megfelelő WC-illatosítót, amióta azonban egyszer a Bref Duo aktív is becsúszott a kosaramba, nem vagyok hajlandó mást használni. A kéttartályos WC-frissítő egyik tartályába tisztítószert töltöttek, amely gátolja a szennyeződések és a vízkő megtapadását, a másik tartályban pedig az illatosító található, amely hosszú ideig gondoskodik a WC kellemesen friss illatáról.
Az adagolókosár könnyen és biztonságosan ráhelyezhető a WC-kagyló peremére úgy, hogy a víz mindenhol érje, így minden egyes öblítésnél újra és újra átmossa a csészét. Több változata is kapható, így, ha valaki nem kedveli a hagyományos citromos vagy óceán-illatokat, választhat citromos-mentás, narancsos-mézes vagy éppen levendulás-lótuszos illatkombinációt is - nálam ez utóbbi a befutó. Ára 520 forint körül alakul, egyetlen tartály pedig egy hónapig is elég.

A narancs friss illata

Ági kedvence: Denk mit Narancsvirág

Nem vagyok híve a spray formájában kapható WC-illatosítóknak, a csészébe akasztható változatokat sokkal hatékonyabbnak találom: ez utóbbiak nemcsak diszkrétek, és nemcsak a szagokat fedik el, hanem fertőtlenítenek is.
Mivel sem a megszokott óceán-illatot, sem a citrom aromáját nem kedvelem a mellékhelyiségben, igyekeztem olyan márkát keresni, ami elegendő választékkal rendelkezik az illatok terén. A DM sajátmárkás termékét, a Denk mitet már hónapok óta használom, és teljesen elégedett vagyok vele. Egyszerre fertőtlenít és illatosít, ráadásul nem a megszokott mű illattal, hanem finom naranccsal.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Emellett igen gazdaságos, hiszen egyetlen korongocska hetekig elég, egy dobozban ráadásul kettő található, mindösszesen 500 forintért.

Ezt is szeretjük