Az 5 legjobb WC-illatosító
Szerintünk
Miért ne lehetne a WC a takarítását követően még hetekig tiszta és illatos? Csupán egy hatékony illatosítóra van szükség. Válassz kedvenceink közül!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A házimunka talán egyik legkellemetlenebb része a WC tisztítása. Ha tehetné, a háziasszonyok többsége bizonyára örökre megszabadulna ettől a feladattól - ám erre sajnos igen kevés az esély.

A WC-csészébe helyezhető illatosítókkal azonban hosszú ideig megőrizheted a mellékhelyiség tisztaságát, használatuk mellett ráadásul minden alkalommal friss illat fogad.

A választék igen nagy, és - bár az illatosítók többsége nem drága - érdemes megnézned, hogy mit teszel a kosaradba. Ha nem tudsz dönteni, próbáld ki a mi kedvenceinket!

Az óceán ereje

Juli kedvence: Ampi Pur Blue Ocean

Mivel nekem sem a kedvenc foglalatosságom a WC takarítása, mindig tartok otthon csészére akasztható illatosítót, hiszen ezek a praktikus kis eszközök nemcsak kellemes illatot kölcsönöznek a WC-nek, de gátolják a szennyeződések lerakódását is.
Az Ambi Pur kék, Blue Ocean elnevezésű típusát használom már évek óta: elsőre beleszerettem, és azóta sem vagyok hajlandó lecserélni. Intenzív illata a kis tubus használatba vételétől a kiürüléséig tart. Egyszerre tisztít, csökkenti a lerakódások mennyiségét, és kellemes illatot kölcsönöz a mellékhelyiségnek - mindezt 400 forintért.

Tisztít, illatosít

Lilla kedvence: Domestos Citrus Fresh

Nem szeretek erős vegyszereket használni, viszont vannak olyan területek a lakásban, melyek tisztántartásához nem elegendőek a gyengéd, természetes szerek. Ilyen a WC is, ahol a Domestos erejét, pontosabban Citrus Fresh névre keresztelt WC-illatosító rúdját használom a baktériumok, illetve a kellemetlen szagok ellen. A kétrétegű rúd elpusztítja a kórokozókat, emellett tisztítja a kagylót, és a vízkő lerakódását is segít megelőzni. Külső rétege Domestos-illatgélt tartalmaz, ami biztosítja a tartósan friss illatot. A termék ára is barátinak mondható: maga a rúd 200-250 forint körül kapható, míg kosárral együtt 350-370 forintba kerül.

Tisztít, fertőtlenít, frissít

Pálma kedvence: Harpic MAX 2in1 Levendula

A WC tisztítása egyáltalán nem tartozik a kedvenc feladataim közé, éppen ezért mindig tartok otthon WC-illatosítót, lehetőleg olyat, ami a szennyeződések lerakódását is képes gátolni. A Harpic termékeihez régóta hűséges vagyok. Ennek oka elsősorban praktikus kialakítása: az illatos fertőtlenítő zselé keskeny és viszonylag hosszú tartályban található, így öblítésnél garantált, hogy mindenhol éri a víz. Másodsorban rendkívül finom az illata, legyen szó bármelyik változatról. Régi kedvencemet, a citromos változatot azonban nemrég a levendulás Harpic MAX 2in1 váltotta fel. Az illat intenzitása ez esetben sem hagy kívánnivalót maga után, a levendula azonban kissé finomabb, melegebb légkört teremt, mint a hűvös citrom.
Bár nem tartozik az olcsó illatosítók közé, számomra megér 690 forintot, hogy mindig illatosan és tisztán tartsa a WC-t.

Gazdaságosan lótusszal és levendulával

Eszter kedvence: Bref Duo aktív Lotus&Lavender

Sokáig keresgéltem a megfelelő WC-illatosítót, amióta azonban egyszer a Bref Duo aktív is becsúszott a kosaramba, nem vagyok hajlandó mást használni. A kéttartályos WC-frissítő egyik tartályába tisztítószert töltöttek, amely gátolja a szennyeződések és a vízkő megtapadását, a másik tartályban pedig az illatosító található, amely hosszú ideig gondoskodik a WC kellemesen friss illatáról.
Az adagolókosár könnyen és biztonságosan ráhelyezhető a WC-kagyló peremére úgy, hogy a víz mindenhol érje, így minden egyes öblítésnél újra és újra átmossa a csészét. Több változata is kapható, így, ha valaki nem kedveli a hagyományos citromos vagy óceán-illatokat, választhat citromos-mentás, narancsos-mézes vagy éppen levendulás-lótuszos illatkombinációt is - nálam ez utóbbi a befutó. Ára 520 forint körül alakul, egyetlen tartály pedig egy hónapig is elég.

A narancs friss illata

Ági kedvence: Denk mit Narancsvirág

Nem vagyok híve a spray formájában kapható WC-illatosítóknak, a csészébe akasztható változatokat sokkal hatékonyabbnak találom: ez utóbbiak nemcsak diszkrétek, és nemcsak a szagokat fedik el, hanem fertőtlenítenek is.
Mivel sem a megszokott óceán-illatot, sem a citrom aromáját nem kedvelem a mellékhelyiségben, igyekeztem olyan márkát keresni, ami elegendő választékkal rendelkezik az illatok terén. A DM sajátmárkás termékét, a Denk mitet már hónapok óta használom, és teljesen elégedett vagyok vele. Egyszerre fertőtlenít és illatosít, ráadásul nem a megszokott mű illattal, hanem finom naranccsal.

Emellett igen gazdaságos, hiszen egyetlen korongocska hetekig elég, egy dobozban ráadásul kettő található, mindösszesen 500 forintért.

Ezt is szeretjük