A lekefélhetetlen vízkövet is fellazítja: házi WC-tisztító mix 3 egyszerű összetevőből

Úgy tűnhet, semmi sem szedi le, de ez segít feloldani a WC-ből a vízkövet.

GettyImages-1324976482
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindennapok során a WC óhatatlanul szennyeződik baktériumokkal, ám a fertőtlenítés csak az egyik feladat, amelyet időről időre el kell végezni rajta.

A vízkő ugyanis szintén napról napra rakódik le a toalett belsejében, sárga elszíneződést, majd közvetlenül a vízfelszín alatt vízkőgyűrű képződését okozva. Ez nemcsak csúnya, de egyúttal figyelmeztető jelként is értelmezendő, hiszen a vízkő nemcsak a látható részeken, hanem a csőben is jelen van. Ha túl vastag, egyenetlen rétegű vízkő borítja a vezetékek belsejét, annak óriási dugulás lehet a vége. Ilyenkor nemcsak az elhárítás kerül pénzbe, de az esedékessé váló csőcsere is.

WC-vízkőoldó házilag

Jobb tehát elébe menni a dolognak, és bizonyos időközönként elvégezni a vízkőtelenítést.

Ehhez elérhetők, de nem feltétlenül kellenek drága, agresszív szerek, elég csak pár egyszerű hozzávaló egy otthoni vízkőoldó keverékhez.

Hozzávalók:

  • 1 csésze ecet,
  • 3 evőkanál teafaolaj,
  • fél csésze citromsav.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elegyítsd az összetevőket egy edényben, majd öntsd a mixet a WC lefolyójába. Ne húzd le a toalettet 1-2 óráig, csak ezután végezz egy kisebb kefézést. A vízkőgyűrű és a sárga elszíneződés egykettőre eltűnik a csőből. A keveréket a további vízköves részekre is alkalmazhatod egy kefe segítségével. Hagyd a felületen hatni, majd újfent a kefe használatával öblítsd le azt.

Házi folttisztító kárpitozott bútorokhoz

A házi folttisztító keverék étkezőszékekhez, fotelokhoz, kanapé vagy ágy kárpitjára. Kiszedi az ételfoltokat.

Ezt is szeretjük