Ezt tedd a hűtőbe a penész ellen - Nem túl szép látvány, de tényleg használ

A közösségi oldalakon is hódít a régóta használt, penész elleni trükk, amihez csupán egy hozzávalóra van szükség.

GettyImages-1216622274

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A penész ellen már számos természetes és vegyszeres módszer létezik, jó párat már mi  is bemutattunk ezek közül. Az egyik legfelkapottabb és talán legfurcsább tipp nem mást használ fel, mint egy közönséges WC-papír-guriga. 

Ezt tedd a hűtőbe a penész ellen 

A penészgomba szereti a nedves, hűvös helyeket, és sajnos könnyen elszaporodhat a túl gyakran nyitogatott vagy ritkán takarított hűtőben. És persze a többhetes ételmaradékok is remek otthont szolgáltatnak neki. Bár nem túl szép látvány, az egyik leghatásosabb módszer a hűtőben megjelenő penész ellen a WC-papír-guriga, ami magába szívja a nedvességet, sőt még a kellemetlen szagokat is. Érdemes a legszagosabb ételek, így a penészes sajt vagy a tej mellé tenni, hogy közvetlen a forrás mellett hatástalanítsa a szagokat. 

@smartfoxlifehacks This is a secret Trick from Hotels… 😱🦊 #lifehack #tipsandtricks #cleaningtricks #cleaninghacks ♬ original sound - Smart Fox Lifehacks

Arra viszont figyelj, hogy 1-2 hetente cseréld a gurigát, mivel ennél hosszabb idő után már nem fog működni. Azért minden héten erre áldozni egy WC-papírt nem túl költséghatékony és fabarát módszer, de szerencsére van más természetes módszer is a hűtő szagtalanítására. Rövid távon viszont érdemes kipróbálnod ezt a hatásos, penész elleni tippet. Ahogy teszik ezt egyre többen a sebesen terjedő TikTok-trendet nézve. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Más, természetes módszerek

Szintén hatásos eszköz a hűtőben felbukkanó penész ellen a szódabikarbóna, ami semlegesíti a kellemetlen szagokat. Csak önts egy kicsit egy tálba, és tedd a hűtő valamelyik polcára. Egy másik sokat használt természetes szer, az ecet is kiváló megoldás annak ellenére, hogy neki is elég erős szaga van. Kevésbé hatásos, de ideiglenes módszernek egy félbevágott citrom is megfelel, csak arra figyelj, hogy a megfonnyadt gyümölcsöt mindig frissre cseréld. Kevésbé ismert, de ugyanolyan hatásos szagtalanító a kávézacc is a benne található nitrogén miatt. 

Az alapos és rendszeres takarítást persze egyetlen módszer sem helyettesítheti, amihez szintén adtunk már tippeket. 

Penészes a hűtő? Így takarítsd ki, hogy ne térjen vissza a gomba!

A hűtő megakadályozhatja az ételek megromlását, de van, hogy akár elő is segítheti.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük