Vízerek a lakásban: tényleg tartani kell tőlük, vagy nem?

A vízerek sugárzása jelenleg nem mérhető, mégis sokan kínálnak ilyen szolgáltatást.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közbeszédbe már teljesen beépült a vízér kifejezés, holott igen kevesen tudják, hogy miről is van szó. Ha valaki rosszul alszik, akkor szinte biztos, hogy lesz olyan, aki megjegyzi, ennek oka lehet, hogy vízéren fekszik az ágya.

A vízeret, illetve annak sugárzását rengeteg lelkes radiesztéta méri, természetesen nem ingyen.

Sőt, javasolják, hogy évente mindenki végeztesse el a mérést, mert a vízerek ide-oda vándorolnak, eltűnnek, felbukkannak, folyamatosan munkalehetőséget adva az őket ellenőrzőknek. De mi is az a vízér, és miért káros? Tényleg tartani kell tőle?

Mi a vízér?

A vízér a földben, illetve a vízzáró rétegben csordogáló patakocskákat, ereket jelöli. A meghatározás szerint ezek azért károsak, mert a földsugárzást a maguk képére formálják, és úgy továbbítják, negatívan befolyásolva ezzel az egészséget, legrosszabb esetben akár rákot is okozva. Ha pedig két vízér találkozik, akkor ott felerősödik a sugárzás.

Mivel az emberi szervezet nagy része víz, ezért jó adóvevő, a vízerek sugárzása így befolyásolja a sejtek működését.

A vízerek jellemzője továbbá, hogy felfelé állítólag nem csökken a hatásuk, így hiába lakik valaki a tizediken, ott is problémákat okozhatnak.

Tudomány vagy humbug?

A vízerek sugárzását sajnos bemért, hitelesített műszerrel még nem sikerült megmérni, sőt, nincs is ilyen műszer, egy egyszerű fémbottal vizsgálódnak a szakemberek. 1932-ben egy német fizikus állítólag bemérte a sugárzást, de a műszert sohasem mutatta be. Egy francia orvos viszont arra jutott, hogy rákos betegeinek 99%-a vízér felett feküdt, ennek tulajdonította a megbetegedéseket.

Éppen ez a baj a radiesztétákkal, hogy olyasmi ellen próbálnak fellépni, amit nem lehet mérni, csupán közvetett dolgok utalnak rá. Természetesen létezhet ilyen káros sugárzás. Viszont, ha hitelesített műszerrel nem lehet a nyomára bukkanni, akkor érdemes feltenni a kérdést, hogy vajon egy kis fémpálca képes-e erre.

Káros tárgyak a feng shui szerint

Az ősi térrendezési tudomány is számon tart néhány olyan dolgot, ami negatívan befolyásolja a lakás harmóniáját. Nézd meg a videót!

Mindemellett az úgynevezett árnyékolás is érdekes téma, hiszen egy nem mérhető, vizsgálható fizikai jelenség ellen hogyan alkothat valaki hiteles készüléket? Ahogyan az is ellentmond a fizikának, hogy felfelé nem csökken a hatás. Minden sugárzás bizonyos távolságból már kevésbé, majd egyáltalán nem érzékelhető, miért lenne ez másképp a vízerek által kibocsátott sugarak esetében?

Mindenki döntse el maga, hogy igénybe vesz-e ilyen szolgáltatást, lehet, hogy beválik, és az ágy arrébb húzásával javul a közérzet, de a fentiekkel sem árt tisztában lenni.

Ezt is szeretjük