Jelenleg ez a világ legdrágább háza: szerinted megér ennyit?

Vannak, akik elképesztőnek, mások felháborítónak tartják a világ legdrágább lakóépületét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Forbes magazin évente elkészíti a világ legdrágább lakóingatlanainak listáját, melynek első helyezettje idén sem okozott nagy meglepetést: az Indiában, Mumbaiban magasodó Antilia még ma is a világ legtöbbe kerülő házát jelenti.

Az Antilia kivilágítva
Sokakból indulatot váltott ki

Az épület értéke valahol egy- és kétmilliárd amerikai dollár között mozog, tulajdonosa pedig Mukesh Ambani indiai üzletember, akinek a vagyona 21,5 milliárd dollárra becsülhető.

Máig a legdrágább lakóépület

Az Arisztotelész által leírt, mitikus és hatalmas, atlanti-óceáni sziget után elnevezett épület az óceánra néz, emellett több mint 4500 négyzetmétert bocsát lakói rendelkezésére Mumbai leggazdagabb negyedében.

Az épületbe Ambani feleségével és három gyermekével együtt költözött be, a házban dolgozó személyzethez azonban hatszáz fő tartozik, és a lakók rendelkezésére álló emeletek száma sem kevesebb 27-nél. Mivel azonban több emelet is dupla magasságú, a szakértők szerint az épület magassága valójában közel 40 emeletnek felel meg.

A család lakosztályai a felső részen foglalnak helyet, mivel közel akartak lenni a napfényhez, az alattuk lévő emeleteken azonban a színházteremtől az egészségügyi ellátó szinten át a bálteremig és a templomig minden megtalálható. Spa és számos zöldterület, függőkert is helyet kapott az épület területén, a tetőn három helikopter-leszállóhely található, a felszín alatt pedig további hat emelet az autóknak.

A chicagói építészek által megtervezett, valamint ausztráliai kivitelezők által felépített épület ráadásul akár egy nyolcas erősségű földrengést is kibírna.

Sokan felháborítónak tartják

Méretei és költségei miatt sok indiai büszke az épületre, és a jövő útjának vélik azt, míg mások igencsak felháborítónak tartanak hasonló házat felépíteni egy olyan városban, mely a világ csaknem legrosszabb körülményeivel rendelkező nyomornegyedeit tudja magáénak. A korrupciós botrányairól is elhíresült épületről voltak, akik úgy írtak, tökéletes példája annak, hogy a gazdag indiaiak a legkisebb empátiával sem viseltetnek a szegények iránt, megépítése pedig szégyen egy olyan országban, mely a világ öt éven aluli, alultáplált gyermekeinek 42%-át tudja magáénak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Utóbbi véleményt osztja többek között Dipankar Gupta, az újdelhi Jawaharlal Nehru Egyetem szociológusa is, aki szerint az ilyenfajta gazdagság elérése a legtöbb indiai számára teljes mértékben elképzelhetetlen, így ahelyett, hogy motiválná őket, csak még inkább elkeseríti.

Képek: 4.bp.blogspot.com.

Ezt is szeretjük