Veszélytelen, de hatékony rovarirtó szerek körképe
Eleged van a legyekből vagy a hangyákból, de nem szeretnéd vegyszerekkel telerakni a lakást? Tudunk segíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz és a nyár nemcsak a szabadtéri programoknak, a kellemes esti sétáknak vagy a kirándulásoknak kedvez: a hangyák, a legyek és más kártevők is felélednek ilyenkor, és szívesen túráznak a családi házakba és a lakásokba.

A legyek és a szúnyogok ellen kiváló fegyver a szúnyogháló, de 100%-ban nem megoldás - hiszen nem lehet minden ablakot befedni vele -, a hangyák ellen pedig még csak nem is létezik hasonló védekezési mód.

Maradnak hát a jól bevált rovarcsapdák és rovarirtó spray-k. Szerencsére, ahogy a kozmetikumok vagy a tisztítószerek, úgy a rovarirtók között is egyre több olyan akad, mely egészségre vagy környezetre káros anyagot nem tartalmaz, a kártevőkkel mégsem kíméletes. Ismerj meg néhány népszerű fegyvert!

Színtelen, szagtalan, de hatásos fegyver

Mind az emberre, mind az állatokra veszélytelen az Insecticide 2000 rovarirtó spray - kivéve az olyan kártevőket, mint többek között a hangyák, a csótányok, az ágyi poloska, az ezüstös pikkelyke, a svábbogarak, a molyok, a bolhák, kullancsok. A szer szinte minden kártevő ellen eredményesen használható, még azokkal is elbánik, melyek csak alkalmanként adnak némi életjelet, de egyébként rejtőzködő életmódot folytatnak.

Az Insecticide 2000-t használat előtt alaposan rázd fel, majd a szórófejet elforgatva nyisd ki. Ezután a szórófej pisztolyával célozz a rovarok és kártevők búvóhelyére, és 30 centi távolságból közvetlenül azokra fújj annyit a szerből, hogy a felület kissé nedves legyen. A permettel érintkező rovarok két-három héten keresztül folyamatosan elpusztulnak majd. A szer nem hagy nyomot a felületeken, színtelen, szagtalan, biológiailag lebomló, de ügyelj arra, hogy közvetlenül a bőrre, élelmiszerre, evőeszközre ne kerüljön, és ne is lélegezd be.

Természetes eredetű szer, C-vitaminnal

Gondoltad volna, hogy a C-vitaminnal nemcsak az immunrendszeredet erősítheted, hanem a kártevők ellen is jó? A C-Cide Insecticide 100%-ban természetes eredetű rovarirtó szer titka nem más, mint ez a létfontosságú vitamin.

A természetes eredetű, alacsony kockázati besorolású rovarpusztító biotechnológiai termék, mely kiválóan alkalmas a legkülönfélébb rovarok és kártevők elpusztítására. A szórófejes spray formájában, egy literes kiszerelésben kapható rovarirtó szer összesen 25 négyzetméternyi felület kezelésére alkalmas. Használatánál csupán arra kell ügyelni, hogy egyszerre csak keveset spriccelj belőle a kártevőkre vagy azok búvóhelyére, valamint, hogy növényt ne érjen, mert hatóanyaga kárt tesz bennük. A rovarokat 48 órán belül elpusztítja.

Házi praktikákkal a kártevők ellen
A hangyák ellen hatásos lehet a szódabikarbóna vagy a sütőpor, a muslicák ellen pedig a mézes csapda. Ha kíváncsi vagy további kártevőirtó házi praktikákra, kattints ide! »

Késleltetett hatás, 100%-os hatékonyság

Biológiailag lebomló, káros anyagokat nem tartalmazó készítmény a Bio-Kill rovarirtó permet, mely azonban a hívatlan vendégekkel szemben kíméletlen. Legyen szó hangyákról, bolháról, csótányról, poloskáról vagy éppen molyokról, a szer mindegyik esetben eredményes. A szórófejes spray formájában kapható rovarirtó szert használat előtt rázd fel, majd 30 centi távolságból permetezd át vele a kártevők kedvenc helyeit - bátran használd, nem hagy nyomot semmilyen felületen.

A Bio-Kill késleltetett hatású, ezáltal a rovarok a búvóhelyükre is be tudnak vinni belőle, így garantáltan elpusztulnak azok a kártevők is, melyek közvetlenül nem érintkeztek a szerrel - hatása négy hétig tart, ezalatt folyamatosan pusztulnak majd a betolakodók.

A legjobb fegyver muslicák ellen

A legyek, a szúnyogok és a hangyák mellett nyár közeledtével egyre nagyobb kellemetlenséget okoznak a gyümölcslegyek családjába tartozó muslicák, melyek mindenütt elszaporodnak, ahol csak gyümölcsöt, zöldséget vagy erjedésnek indult más, cukortartalmú élelmiszert vagy folyadékot találnak. Bár az apró, szárnyas állatkák ártalmatlanok az emberre nézve, igen kellemetlenek. Szerencsére akad ellenszerük. Ha minden gyümölcsöt a hűtőben tartasz, és ügyelsz arra, hogy ne maradjon olyan pohár elöl, melyben cukortartalmú ital van vagy volt, mégis jelen vannak a lakásban, használd a Bábolna Bio BIOSTOP® muslicacsapdáját.

A rovarcsapda élelmiszerek, italok környezetében a konyhában is használható, hiszen nem tartalmaz semmilyen rovarirtó vegyszert: a csapda belseje ragacsos, amibe azonnal beleragadnak az apró muslicák.

A csapda csalogató anyaga révén három-öt héten át gyűjti hatásosan a rovarokat. Ha ez idő alatt ügyelsz arra, hogy megvond tőlük kedvenc táplálékaikat, a csapda segítségével végleg leszámolhatsz velük.

Ezt is szeretjük