Az 5 legjobb vasaló 6 ezer forint alatt
Az ideális vasaló fogná a ruhákat, kivasalná, majd eltenné a szekrénybe. A következő öt nem ilyen, mégis elégedett leszel velük.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár statisztikai adattal nem rendelkezünk a témában, szinte biztosak vagyunk benne, hogy a nők többségének nem a vasalás a legkedvesebb foglalatossága. Ennek oka azonban a tapasztalatok szerint nem a nőkben, sokkal inkább a vasalókban keresendő.

Ha a régit egy olyan típusra cseréled, amely teljesítményét tekintve elég erős, a talpa kifogástalan minőségű, és még a gőzölésről is gondoskodik, meglátod, gyerekjáték lesz a vasalás. Mindezért ráadásul nem is kell vagyonokat fizetned: hatezer forint alatt könnyen találhatsz kifogástalan készüléket.

A talprész legyen a legfontosabb szempont

Az áruházak polcain vasalók tucatjaival találkozni, kezdve a hagyományos száraz vasalóktól a gőzölősökön át a hipermodern, vezeték nélküli típusokig. A kínálatot nézve könnyen rabul ejthetnek a formatervezett, színes borítású, dekoratív darabok, jobban teszed azonban, ha a vasalók között nem a külcsín alapján válogatsz.

Sokkal fontosabb szempont az, hogy milyen anyagból készült a vasaló lelke, a talpa. Az alumínium például nem éppen a legmegfelelőbb, hiszen viszonylag sérülékeny, a karcolásoktól pedig nehezen csúszik a ruhán. A teflonnal vagy más, hozzáadott fémekkel kevert anyagból, illetve magas karcállósággal bíró, rozsdamentes acélból készült talp viszont már annál megbízhatóbb.

A gőzölő funkció elengedhetetlen

A száraz vasalók egyre inkább kiszorulóban vannak a piacról - nem véletlenül.

Használatuk mellett ugyanis jóval nehezebb megszabadítani a ruhákat a gyűrődésektől, ráadásul a vasalás is tovább tart egy olyan készülékkel, amely semennyire sem könnyíti a munkát.
A gőzölő funkció elengedhetetlen manapság, érdemes azonban olyan vasalót választanod, amely automata gőzöléssel rendelkezik: minél magasabb a talp hőmérséklete, annál több gőzt bocsát ki. Jó, ha a vasalót csepegésgátlóval is ellátták, ilyen esetben ugyanis a gőz kibocsátása a talp hőmérsékletének csökkenésével abbamarad.
Ami pedig a legfontosabb: minél több gőznyílás található a vasaló talpán, annál jobb készülékkel van dolgod.

Öntisztítás, kikapcsolás, védelem a vízkő ellen

A modern vasalók nemcsak karcálló talppal, nagy teljesítménnyel és gőzfunkcióval rendelkeznek, hanem olyan képességekkel is ellátták őket, amelyeknek köszönhetően élettartamuk jelentősen nagyobb, mint hagyományos társaiké. Egyes gőzölős típusok például csapvízzel is működtethetőek, hiszen a beépített vízszűrő berendezésnek köszönhetően nem rakódik le tartályukban a vízkő.
Öntisztító funkcióval pedig ma már az olcsóbb vasalók esetében is találkozni. Ehhez egyszerűen csak tele kell tölteni vízzel a tartályt, a maximum hőfokra állítani a vasalót, majd az extra gőzölés segítségével kiüríteni a szennyeződéseket a vízzel együtt.

Szépek és praktikusak: az 5 legjobb, olcsón

Ahogy a funkciók, a teljesítmény és a forma terén, úgy az árak tekintetében is igen nagy a kínálat. Bár találni 15-20 ezer forintért is vasalót, nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb. A következő öt például nemcsak megbízható, de áruk is igen kedvező.

Moulinex IM 1130 Inicio 30

A Moulinex Inicio fantázianévre keresztelt vasalója nemcsak dekoratív darab, de kényelmes fogást is biztosít. 1600 W-os teljesítményénél fogva elég erő van benne ahhoz, hogy még a legmakacsabb gyűrődéseket is pillanatok alatt elsimítsa. Karcálló inox-talppal rendelkező gőzölős vasaló, amely folyamatos gőzölésre is képes. Az öntisztító funkciónak és a vízkőmentesítő szűrőnek köszönhetően könnyen tisztán tartható.
Ára 3486 forint.*

Dyras Cordless CSI 1800

Az ergonomikus kialakítás mindig hasznos, ha azonban még a vezetékkel sem kell bajlódni, a vasalás szinte szórakozássá válik. A Dyras vezeték nélküli vasalója emellett erős és praktikus is: 1800 W-os teljesítménnyel rendelkezik, a könnyű csúszásról a kerámiatalp gondoskodik, a kényelmes használatról pedig a folyamatos gőzölés - akár száraz gőzzel, akár vízpermettel. Túlhevülés elleni védelemmel is ellátták, így feledékenyeknek kifejezetten ajánlott!
Ára 3590 forint.*

Ufesa PV1405

Hajlított fogantyúja elegánssá, teljesítménye és beépített funkciói pedig különlegesen jól használható vasalóvá teszik az Ufesa készülékét. 1500 W-os teljesítményénél fogva semmilyen makacs gyűrődés nem okoz számára akadályt, inox-talpának köszönhetően könnyed szellőként siklik az anyagon. Ha mégis megakadna, egyszerűen kapcsold be a folyamatos gőzadagolást, és a gyűrődéseknek nyoma veszik. Ha pedig szennyeződésekkel telítődik, az öntisztító funkcióval könnyen újjávarázsolhatod.
Ára 5432 forint.*

Moulinex IM 2030 Principio

A Moulinex Principio névre keresztelt vasalójával játék a vasalás. Keskeny orra előtt egyetlen részlet sem marad gyűrött, inox-talpa pedig biztos csúszást tesz lehetővé. Kifejezetten erős vasaló, teljesítménye 1800 W, ezért nem okoz gondot számára a gépben szárított ruhák vasalása sem, amelyek igen makacsul össze tudnak gyűrődni. Víztartálya 250 ml víz befogadására képes, ezért nem kell gyakran újratölteni. Nem károsítja a vízkő, ám, ha mégis szennyeződésekkel telne meg, az öntisztító funkcióval ezektől könnyen megszabadíthatod.
Ára 5770 forint.*

Philips GC 1815

Csinos, szép, elegáns, kényelmesen használható, és még okos is. A Philips vasalója 1700 W-os teljesítményével igen erősnek számít, és nincs előtte lehetetlen. Kerámiatalpán könnyen csúszik, előtte pedig a folyamatos gőzölés készíti elő az utat. Bár csak 180 ml-s tartállyal rendelkezik, gyakori újratöltésére így sincs szükség, hiszen éppen annyi vizet használ a gőzöléshez - ez utóbbira függőleges állapotban is képes -, amennyire szükség van.

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Vízkő elleni szűrőjének és az öntisztító funkciónak köszönhetően könnyen tisztán tartható vasaló.
Ára 5851 forint.*

*Interneten fellelhető, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük