3 szuper módszer, ami megkönnyíti az utálatos házimunkát
A házimunkák közül eddig a vasalás volt az, amellyel a legnehezebben birkóztál meg? Ennek vége.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs az a mosógép, amelyből nemcsak tisztán, de gyűrődések nélkül lehetne kivenni a ruhákat, és olyan háziasszonnyal is ritkán találkozni, akinek a kedvenc foglalatosságai közé tartozik a vasalás.

Ha te sem szeretsz órákig a vasalódeszka előtt állni, ne azon gondolkozz, hogy hogyan szabadulhatnál meg a gyűrött ruhák kupacától, inkább vess be néhány trükköt, valamint egyet a következő csodaszerek közül, és könnyítsd meg a dolgot!

Egyszerű, de nagyszerű praktikák

Mindenekelőtt sokat segíthetsz magadon, ha a frissen mosott ruhákat nem egy csomóban veszed ki a gépből, hanem egyesével alaposan kirázod, majd négybe hajtod. Mintha a szekrénybe pakolnád őket, hajtogasd az egyes darabokat egymásra, és egy műanyag kosárban vagy a mosógép tetején hagyd 10-15 percet pihenni. A vizes ruhák súlyuknál fogva már így is kiegyenesednek kissé. A szárítóra helyezés során szintén alaposan rázd ki őket.

A szárítógépek hasznosak és praktikusak, viszont nagymértékben képesek összegyűrni a ruhákat. Nemcsak a vízzel és az árammal spórolhatsz, de a vasalást is jelentősen megkönnyítheted, ha hanyagolod a szárítóprogram használatát.

Ahhoz, hogy a vasalás ne a legutálatosabb feladatok egyike legyen, fontos, hogy jó vasalót használj. Kitűnő készülékeket vehetsz már néhány ezer forintért is, amelyek nemcsak könnyen csúsznak az anyagon, de gőzölős funkcióval is rendelkeznek. Ez utóbbiak terén az automata gőzölős típusok a legjobbak, amelyek a talp hőmérsékletéhez igazítják a kibocsátott gőz mennyiségét. Ha a vasalód e tekintetben hagy némi kívánnivalót maga után, sokat segíthet, ha nem várod meg, hogy a ruhák teljesen megszáradjanak, hanem még enyhén nedves állapotban állsz neki kivasalni őket.

3 csodaszer, ami megkönnyíti a vasalást

Ha az említett praktikákról nem feledkezel meg, kevésbé lesz megterhelő feladat megszabadítani a ruhákat a gyűrődésektől. Ha pedig a következő csodaszereket is beveted, szinte szórakozás lesz a vasalás!

Sonett vasaláskönnyítő folyadék

Fogj egy szórófejes flakont, töltsd tele a Sonett vasaláskönnyítővel, permetezd a ruhákra, és a vasaló szabad utat kap! A teljes mértékben természetes anyagokból készült Sonett bio vasaláskönnyítő folyadék csodát tesz a ruhákkal: nemcsak kiegyenesíti őket, de tartást is ad nekik, ráadásul ellenállóbbá teszi őket a foltokkal és a szennyeződésekkel szemben. Enyhe keményítő hatásának köszönhetően kifejezetten ajánlott lepedőkhöz, terítőkhöz, nadrágokhoz és kosztümökhöz, valamint egyéb, nehezen vasalható textilekhez.
A növényi alkoholt, növényi keményítőt és rózsaolajat tartalmazó folyadékot 20 cm távolságból permetezd a ruhára, de ügyelj rá, hogy a padlóra ne kerüljön belőle - csúszóssá teheti -, és arra, hogy jól szellőző helyen használd.

Coccolino Vaporesse vasaláskönnyítő

A Coccolino nemcsak azzal törődik, hogy a ruhák pihe-puhák legyenek, és hosszú ideig megőrizzék illatukat, hanem egyben a vasalást is igyekszik megkönnyíteni. A Coccolino Vaporesse használata egyszerű és praktikus: csupán a gőzölős vasaló víztartályába kell töltened, majd hagyni, hogy a folyadék a gőz erejével elsimítsa a rakoncátlan ráncokat.
Amellett azonban, hogy a vasalást szinte szórakozássá teszi, kellemesen friss illatot varázsol a ruháknak. A Coccolino Vaporesse Wild pear&gingko az ízletes körte és a friss, zöldellő páfrányfenyő illatával kényeztet, míg a Freshness a tavaszi szellő lágyságát idézi.

Domal Frottee vasaláskönnyítő folyadék

A Domal Frottee egy valódi csodaszer. Nemcsak kezelhetővé teszi a ruhákat, és segít elsimítani a gyűrődéseket, hanem kellemes illattal is ellátja őket, ugyanakkor védi és ápolja a vasalót is.
A vasaláskönnyítő folyadék gőzölős vasalók esetében használható, ráadásul igen kényelmesen. A Domal Frottee-t ugyanis a vasaló víztartályába kell tölteni, majd bekapcsolni a készülék gőzölés funkcióját. A folyadék a forró párának köszönhetően eredményesebben fejti ki hatását, ráadásul nemcsak szabad utat enged a vasalónak, de garantáltan nem hagy nyomot az anyagon.

Kellemes illata nem nyomja el az öblítőét, csupán felfrissíti a ruhákat. Vízkőoldó hatása révén a vasalót is védi, hiszen nem engedi megtapadni a vízkövet és az egyéb szennyeződéseket a vasaló tartályában.

Ezt is szeretjük